Ana Sayfa » Adana » Adana’nın Doğal Güzellikleri

Adana’nın Doğal Güzellikleri

Sponsorlu Bağlantılar

Adana’nın Doğal Güzellikleri

Adana tarihi bakımdan çok zengin bir geçmişe sahiptir. Adana’da geçmişten günümüze birçok kaleler, camiler, kiliseler, ören yerleri, antik kentleri ve daha birçok tarihi yapılar mevcut. Adana’nın bütün bu tarihi güzellikler bir bir görülmesi gereken yerlerdir ve keşke görebilsek. Ama bütün bunların dışında bir de Adana’nın kendine özgü, fiziki şartlarından, bitki örtüsünden ve ikliminden kaynaklanan birçok doğal güzellikleri de bulunmakta. Bunlar genellikle yaylalar, şelaleler, göller, nehirler, dağlar ve daha neler neler…

Tekir Yaylası

Tekir yaylası Toros dağlarının eteklerinde bulunan ve Adana’nın kuzey bölümünde yer alan bir yayladır. Adana halkı oldukça ilgi göstermektedir. Özellikle 2000 yılından sonra büyük bir gelişim göstermiştir.

Adana Tekir Yaylası

Tekir Yaylasına gitmek için;

Adana merkezden Tekir yaylasına toplu taşıma araçları bulunmakta. Özel araçla gitmek isteyenler ise Adana merkezden yaklaşık 45 dakika içinde Tekir yaylasına varabilirler.

Pozantı – Armutoluğu Yaylası

Sarımsak dağının eteklerinde bulunan ve Adana’nın Pozantı ilçesinde yer alan bir yayladır. bundan dolayı yaban hayatı fazladır. Armutoluğu Yaylasında çok sayıda köknar, sedir, ardıç ağaçlar ve kır çiçekleri bulunmaktadır. Ayrıca soğuk su kaynakları da oldukça fazladır.

Sponsorlu Bağlantılar

Adana Pozantı Armutoluğu Yaylası

Pozantı – Armutoluğu Yaylası gitmek için;

Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı olan Armutoğlu Yaylasına gitmek için Pozantı-Ankara yol ayrımından Sarımsak Dağına doğru (doğuya) dönüp 13 km gitmeniz gerekiyor. Bu 13 km’lik yol köknar ve çam ağaçlarından oluşan bir ormanlıktır.

Aladağ – Meydan Yaylası

Sedir, çam, köknar, ardıç ağaçları bulunan ve ayrıca meyve bahçelerinin de yer aldığı Meydan Yaylası Adana’nın doğal güzelliklerinden birisidir. Doğaya uygun inşaa edilmiş ahşap ve taş evlerde Meydan Yaylasına ayrı bir güzellik katmaktadır. Meydan Yaylasında hem elektrik hemde telefon da mevcut. Meydan yaylasının ormanlık bölümünün kıyı bölgelerine kamp kurabilirsiniz. Ayrıca Meydan Yaylasında bakkallar, kahvehaneler ve menüsü ağırlıklı olarak et olan lokantalar da bulunmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Adana Aladağ Meydan Yaylası

Aladağ – Meydan Yaylasına Gitmek İçin;

Adana’nın Aladağ ilçesinden 6 kilometre gittikten sonra yol üstünde bulacaksınız. Ayrıca Aladağ ilçesinden hem taksi hemde minibüsle Meydan Yaylasına gidebilirsiniz.

Karaisalı – Kızıldağ Yaylası

Kızıldağ Yaylası, adından da anlaşılacağı gibi ismini Kızıldağ dağından almıştır. Bu bölgede yaşayan insanlar için önemli bir yere sahip olan Kızıldağ Yaylasında birçok meyve ağacı bulunmaktadır. Bunlar; elma, kiraz, vişne, armut, ceviz v.b. Ayrıca Kızıldağ Yaylasında yürüyüş de yapabilirsiniz. Kızıldağ Yaylasına gittiğiniz zaman kahve, lokanta, bakkal ve bunun gibi bir çok imkan bulabilirsiniz.

Adana Karaisalı Kızıldağ Yaylası

Kızıldağ Yaylasına Gitmek İçin;

Karaisalı ilçesine bağlı olan Kızıldağ Yaylası ile Karaisalı ilçesi arasında 27 kilometre mesafe bulunmaktadır.

Feke – İnderesi Yaylası

İnderesi Yaylası yada İnderesi Köyü, bağ ve bahçeleri ile bolca olan bir yayladır. Aynı zamanda bir köy olan İnderesi Yaylası ayrıca otantik bir görünüme sahiptir. İnderesi Köyünde köy halkı kilim, Yahyalı halısı dokuyup satmaktadırlar. İnderesi Yaylasında Sağlık Ocağı, lokantalar, bakkal ve fırın gibi tesislerde bulunmaktadır.

Adana Feke İnderesi Yaylası

İnderesi Yaylasına Gitmek İçin;

Feke ilçesi ile İnderesi Yaylası arasındaki mesafe 59 km’dir.

Tufanbeyli – Kürebeli Yaylası

Kürebeli Yaylasında göze çarpan ilk şey içinde bulunan gölettir. Bu gölet sulama amaçlı kullanılmaktadır. Kürebeli Yaylasına gitmek isterseniz ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz gerekmektedir. Çünkü Kürebeli Yaylasında herhangi bir tesis yada konaklama yeri bulunmamaktadır.

Adana Tufanbeyli Kürebeli Yaylası

Kürebeli Yaylasına Gitmek İçin;

Tufanbeyli ilçesinin kuzeyinden 10 kilometrelik bir mesafede.

Pozantı – Fındıklı Yaylası

Fındıklı Yaylası yada Fındıklı Köyünde bol miktarda bağ ve bahçe bulunmaktadır. Aynı zamanda bir köy olan Fındıklı Yaylasında Sağlık Ocağı, lokanta, bakkal gibi tesisler bulunmaktadır.

Adana Pozantı Fındıklı Yaylası

Fındıklı Yaylasına Gitmek İçin;

Pozantı ilçesinden minibüslerinde seferleri bulunan Fındıklı Yaylası, Pozantı-Çamardı karayolunun 10. km’sinde bulunmaktadır.

Saimbeyli – Çatak Yaylası

Çatak Yaylasında dağ yamaçlarından akan şelaleler yaylaya çok güzel bir manzara kazandırmaktadır. Ayrıca yüzyıllık çınar ağaçalarının gövde ve dallarının altında bulunan piknik alanları da Çatak Yaylasını cazip kılmaktadır. Saimbeyli ilçesine bağlı olan Çatak Yaylası, ilçenin su ihtiyacını da karşılamaktadır. Çünkü su kaynakları bakımından oldukça zengindir.

Adana Saimbeyli Çatak Yaylası

Çatak Yaylasına Gitmek İçin;

Saimbeyli-Tufanbeyli karayolunun 2. km’sinde sol tarafa döndükten sonra bahçelerin bulunduğu bir alana gireceksiniz. Bu bahçeli alanda 3 km gittikten sonra Çatak Yaylasına ulaşacaksınız. Ayrıca Saimbeyli Belediyesinin otobüsleri de Çatak Yaylasına gitmekteler.

Saimbeyli – Obruk Yaylası

Obruk Yaylası, özellikle kır çiçeklerinin bulunduğu ardıç ve sedir ağaçları gibi ağaçların bulunduğu bir yayladır. Obruk Yaylasında hiçbir konaklama yeri ve tesis bulunmamaktadır. Dolayısıyla Obruk Yaylasına gelecek iseniz ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

Adana Saimbeyli Obruk Yaylası

Obruk Yaylasına Gitmek İçin;

Saimbeyli-Tufanbeyli karayolunun 35. km’sinde bulunmaktadır.

Kozan – Göller Yaylası

Göller Yaylası orman ve kır çiçeklerinden oluşmaktadır. Ayrıca Göller Yaylasında bakkal, lokanta ve kahve gibi tesislerde bulunmaktadır.

Adana Kozan Göller Yaylası

Göller Yaylasına Gitmek İçin;

Kozan ilçesinde 40 kilometre mesafededir. Ayrıca yaz mevsiminde Kozan’dan minibüs seferleri de mevcut.

Pozantı – Belemedik Yaylası

Belemedik Yaylası, Çakıt çayı kenarında bulunan bir yayladır. Doğaya uyum sağlayan ahşap ve taş evlerde Belemedik Yaylasının ayrı güzelliklerinden. Belemedik Yaylasında yaban domuzu, yırtıcı kuşlar, yaban keçisi gibi yabani hayvanlarda bulunmaktadır. Belemedik Yaylasına gelmek isterseniz ihtiyaçlarınızı getirmeniz gerekmektedir.

Adana Pozantı Belemedik Yaylası

Belemedik Yaylasına Gitmek İçin;

Pozantı ilçesinden 10 kilometre mesafedeki Anbaş köyü yolu üzerinde bulunmaktadır.

Pozantı – Asar Yaylası

Ahşap ve taş evlerin bulunduğu Asar Yaylasında çam, sedir ağacı gibi ağaçların yanı sıra meyve bahçeleri de bulunmaktadır. Asar Yaylasında elektrik olmasına rağmen her hangi bir tesid bulunmamaktadır. Dolayısıyla gelmek isteyenlerin ihtiyaçlarını getirmesi gerekmektedir.

Adana Pozantı Asar Yaylası

Asar Yaylasına Gitmek İçin;

Pozantı-Çamardı karayolu üzerinde kalan Asar Yaylasına Pozantı ilçesinden minibüslerde gitmektedir.

Akyatan Gölü

Adana Akyatan Gölü

Karataş ilçesine bağlı olan Akyatan Gölü, Adana’ya 48 kilometre uzaklıktadır. Yaklaşık olarak 10.000 yıl önce oluşmaya başlayan Akyatan Gölünde nehirlerin taşması sonucu önce bataklık haline gelmiş, sonra kumların etkisiyle de denizden ayrılmış, sonuç olarak dabugün kü halini almıştır.Türkiye’de bulunan Lagün göllerinin en büyüğü olan Akyatan Gölünün su seviyesi ortalama 4.900 hektardır. Fakat yazın sıcaklığından dolayı çok fazla küçülmekte.

Sponsorlu Bağlantılar

Seyhan Baraj Gölü

Adana Seyhan Baraj Gölü

Seyhan Baraj Gölü, isminden de anlaşılacağı gibi 1953 yılında yapımına başlanan bir baraj gölüdür. Seyhan Baraj Gölünün kyapım amacı sulama yapmak ve elektrik üretmektir.

Adana Doğal Güzellikleri Foto Galeri


Benzer Yazılar

Yorum (17)

  1. mami dedi ki:

    ooooooooooooooooooooooooof mütissssssssssssssssssssssssssssssssssss

  2. BEGÜMSU dedi ki:

    OOOO ÇOOOKKKK GGGÜÜÜZZZEEELLL

  3. CanCan dedi ki:

    çokeyiulan

  4. güzel dedi ki:

    bence kötü ödev vardı ama hep yala ve göl olduğu için yazmadım sadece 2 tane yazdım

  5. güzel dedi ki:

    ama hep yayla ve göl olucak yanlış yazmışım

  6. Necati dedi ki:

    çoooook güzel müthişşş

  7. bjhbbhbömhbömn dedi ki:

    aslına bakılırsa gerçektende çok güzelmiş beğendim açıkçası

  8. Begum dedi ki:

    Guzel olmus

  9. berkcan dedi ki:

    adanalıyık allahın adamıyık

  10. Ssssssssss dedi ki:

    GüzelllllllllllllllllllllllllllllllOlmuşşşşşşşşşşşşşşşssssssssssssssss

  11. nnnnnn dedi ki:

    yaaaa bune dogal faktör diyoruz bize ne cıkarıyorsunuz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?