Ana Sayfa » Amasya » Amasya’nın Neleri Meşhur?

Amasya’nın Neleri Meşhur?

Sponsorlu Bağlantılar

Amasya’nın En Meşhurları

Amasya’ya gezmeye gidecek yada Amasya hakkında meraklı olanlar için Amasya ilinin nelerinin meşhur olduğunu sizlere anlatıyoruz. Kısaca Amasya ilinin neleri meşhurdur diye sıralamak gerekirse;

Amasya’nın Yalıboyu Evleri, Kral Kaya Mezarları, Borabay Gölü, Amasya Kalesi, Amasya Elması, Patlıcan Çullaması, Şıngır Kebabı çok meşhurdur.

Yeşilırmak Vadisi üzerinde kurulan Amasya, Orta Karadeniz Bölgesi’nde bulunmaktadır. Tarihteki birçok önemli olaya tanıklık eden şehir; şairler, bilim adamları yetiştirmiş ve Osmanlı döneminde şehzadelerin eğitim gördüğü bir nokta olmuştur. Günümüzde hem tarihi hem doğal güzellikleri hem de yöresel yemekleriyle ünlüdür Amasya.

Yalıboyu Evleri

Yeşilırmak kıyısı boyunca inci bir kolyenin küçük parçaları gibi estetik bir görünümü olan Yalıboyu Evleri, Hazeranlar Sokağı içerisinde yer alır. Bu dar sokağa ilk girdiğiniz an Amasya’nın tarihi atmosferine kapılıp unutulmaz bir yolculuk yaşayacaksınız. Yalıboyu Evleri, şehrin görülmesi gereken yerler arasında ilk sıradadır.

Kral Kaya Mezarları

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Amasya, Kral Kaya Mezarları’yla turistlerin yoğun ilgisini görmektedir. Pontus Krallarına ait olan mezarlar Harşena Dağı’nın eteklerine oyulmuştur. Mezarların arkasında bulunan geçitler kesinlikle sizleri şaşırtacak.

Borabay Gölü

Amasya’nın Taşova ilçesinde bulunur. İlçe merkezi ile arasında 15 kilometrelik bir mesafe vardır. Doğanın en güzel parçalarından biri olan Borabay Gölü, her mevsim farklı renklerle çıkar misafirlerinin karşısına.

Sponsorlu Bağlantılar

Amasya Borabay Gölü-11

Amasya Kalesi

Şehrin tarihi kalıntılarından biri olan Amasya Kalesi, Hellenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde askeri bir amaçla kullanılmış olup, her medeniyet tarafından yenilenmiş ve onarılmıştır.

Amasya Kalesi-11

Amasya Elması

İri ve lezzetli elmalarıyla meşhurdur bu güzel şehir. Amasya denildiğinde ilk olarak akla Amasya elması gelir ve yiyenlerin damağında unutulmayacak bir tat bırakır. Amasya’nın neyi meşhur sorusuna verilen ilk cevap, elması oluyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Amasya Elması-11

Patlıcan Çullaması

Amasya’nın neyi meşhur sorusuna verilen cevaplardan biri de kuşkusuz ki Patlıcan Çullaması’dır. Yöresel bir lezzet olan ve kısaca Çullama olarak da bilinen lezzet; patlıcan, biber ve domatesin közlenmesiyle oluşur. Geziniz sırasında Patlıcan Cullaması, önerdiğimiz lezzetler arasında.

Şıngır Kebabı

Şehrin özel tatlar arasındaki Şıngır Kebabı, sizi mest edecek lezzetler arasında. Amasya tatilinizde deneyeceğiniz Şıngır Kebabı, damağınızda unutamayacağınız bir tat bırakacak.


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?