Ana Sayfa » Balıkesir » Balıkesir’in Doğal Güzellikleri

Balıkesir’in Doğal Güzellikleri

Sponsorlu Bağlantılar

Balıkesir’in Doğal Güzellikleri

Balıkesir tarihi bakımdan çok zengin bir geçmişe sahiptir. Balıkesir’de geçmişten günümüze birçok kaleler, camiler, kiliseler, ören yerleri, antik kentleri ve daha birçok tarihi yapılar mevcut. Balıkesir’in bütün bu tarihi güzellikler bir bir görülmesi gereken yerlerdir ve keşke görebilsek. Ama bütün bunların dışında bir de Balıkesir’in kendine özgü, fiziki şartlarından, bitki örtüsünden ve ikliminden kaynaklanan birçok doğal güzellikleri de bulunmakta. Bunlar genellikle yaylalar, şelaleler, göller, nehirler, dağlar ve daha neler neler…

Balıkesir Kaz Dağı (İda Dağı)

Balıkesir Doğal Güzellikleri - Kaz Dağı-2

Balıkesir’de Edremit Körfezinin kuzey tarafında yer alan ve diğer adı İda Dağı olan Kaz Dağı ülkemizin doğal güzelliklerindendir. Kapladığı toplam alan 21.300 hektardır. Mavinin ve yeşilin mükemmel görünümü ile görülmeye değer nadide yerlerden birisidir. Aynı adı taşıyan bir de milli park yapılan bu dağa ulaşmak oldukça kolay.

Balıkesir Doğal Güzellikleri - Kaz Dağı-1

Balıkesir’in ilçesi olan Edremite bağlı Zeytinli köyü, Güre köyü, Kızılkeçili köyü ve Altınoluk ilçesinden Kaz dağına doğru ormanlık yollar bulunmaktadır. Bu yolları kullanarak Kaz Dağına çıkabilirsiniz.

Balıkesir Kazdağı Milli Parkı

İsminden de anlaşılacağı gibi Balıkesir Kaz Dağında bulunan bu milli park ilin doğal güzelliklerindendir. Edremit ilçesine bağlı olan Kaz Dağı Milli Parkı ilçenin kuzey tarafında yer alır. Tarihte Kaz Dağı ve çevresinde birçok yerleşim yeri ve şehirler kurulmuştur. Bunlardan bazıları; Thebe, Lyrnessos, Khrysa, Killa, Anderia ve Antandros şehirleridir. Ama Truva savaşıyla birçok şehir yok olmuştur. Ünlü ve zengin bir tarihe sahip Kaz Dağında hem yazın hemde kışım su çıkmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Balıkesir Doğal Güzellikleri - Kaz Dağı Milli Parkı

Su kaynağı bakımından oldukça zengindir. Öyle ki Edremit ve Altınoluk ilçelerine bu dağdan içme suyu gider. Bu kaz Dağında ayı, sincap, yarasa, sansar, tavşan, su samuru, yaban kedisi gibi briçok vahşi hayvan bulunmaktadır. Bunlarla birlikte birçok kuş türü de yine burada kamet etmektedir. Kaz dağının bitki örtüsünden bahsedecek olursak bu bölgede birçok ağaç türü bulunmakta. Bunlardan bazıları; kızılçam, karaçam, kayın, göknar, kestane, meşe, kızılağaç, çınar, laden v.b.

Balıkesir Kuş Cenneti Milli Parkı

Balıkesir Doğal Güzellikleri - Kuş Cenneti Milli Parkı-1

Balıkesir’in Bandırma ilçesine bağlı doğal güzelliklerimizdendir. Sadece Balıkesir’in değil ülkemizinde doğal güzelliklerinden olan bu Kuş Cenneti Milli Parkı, Kuş Gölü yada diğer adıyla Manyas Gölünün kuzey tarafında bulunur.

Sponsorlu Bağlantılar

Balıkesir Doğal Güzellikleri - Kuş Cenneti Milli Parkı-2

Eğer buraya gelmek isterseniz Balıkesir/Bandırma karayolunun 15. kilometresine geldiğinizde güneye doğru bir yol sapmakta. Bu yol ile 3 kilometre daha gidin. Kışın sonuna doğru Kuş Gölündeki su seviyesi artar.

Balıkesir Doğal Güzellikleri - Kuş Cenneti Milli Parkı-3

Bahara girildiği zamanlarda ise göç eden kuşlar burayı bir durak olarka kullanırlar. Burada yumurtlarlar ve kuluçkaya yatarlar. Yavrularını burada büyütüp besledikten sonra burayı terkederler. 230’dan fazla kuş türünün uğradığı Kuş Cenneti Milli Parkına toplamda gelen kuş sayısı ise 3 milyon civarında.

Balıkesir Doğal Güzellikleri - Kuş Cenneti Milli Parkı-4

Bütün bunların yanı sıra uluslararası bir öneme de sahip Kuş Cenneti Milli Parkında kuşları görmek isterseniz yazın Mart/Temmuz ayları arasında kışın ise Eylül/Ekim ayları arasında gitmeniz gerekir.

Balıkesir Cunda Adası (Alibey Adası)

Balıkesir Doğal Güzellikleri - Cunda Adası (Alibey Adası)

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı olan Cunda Adasının diğer adı da Ali Bey Adasıdır. Ayvalıkta bulunan irili ufaklı 22 adadan sadece Cunda Adası (Alibey Adası) yerleşime açıktır. Gökçeada, Bozcaada ve Uzunada’dan sonra Ege Denizinin 4. büyük adası olan Cunda Adası (Alibey Adası) doğa ile başbaşa kalmak ve sessiz bir ortamda bulunmak isteyenlerin uğrak yeridir.

Balıkesir Şeytan Sofrası

Balıkesir Doğal Güzellikleri - Şeytan Sofrası_1

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı doğal güzelliklerimizdendir. İlçenin güneyinde bulunan büyük kayalık tepelerin üstünde bulunan Şeytan Sofrası, ilçe merkezine sadece 8 kilometre mesafededir. Üstünde şeytanın ayak izi olduğuna inanıldığı bir çukur vardır. Buraya gelen insanlarda bu çukura bozuk para atarak dilek tutmaktalar.

Balıkesir Doğal Güzellikleri - Şeytan Sofrası_2

Bu Şeytan Sofrası tepesinden bütün Ayvalık adaları ve bunlarla beraber Midilli Adası gözükmektedir. Muhteşem bir manzaraya sahiptir. Bu tepe sönmüş bir volkanın birikintileri sonucu oluşmuştur. Görüntü sofra biçimi andırmaktadır.

Balıkesir Doğal Güzellikleri - Şeytan Sofrası_3

Şeytanın ayağı olduğuna inanılan çukur bir kafesle çevrelenmiştir. İnsanlar gün batımını izlemek içinde buraya gelmekteler.

Balıkesir Diğer Doğla Güzellikleri

Balıkesir Tavşan Kulakları Tepesi; Şeytan Sofrasının hemen yanında bulunan tepedir.

Balıkesir Şahinderesi Kanyonu; Balıkesir’in Altınoluk ilçesine bağlı olan bu kanyon, %55 oksijen yoğunluğu bakımından Alplerden sonra ikinci sırada yer almaktadır.

Balıkesir Güre; Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı olan Akçay’dan 4 kilometre mesafede olan Güre, Kaz Dağı eteklerinde bulunan bir termal merkezi bölgesidir.

Balıkesir Sutüven Çağlayanı; Kızılkeçili Çayı üzerinde bulunan ve görülmesi gereken bir çağlayandır.

Balıkesir İnönü Mağaraları; Balıkesir’in Havran ilçesine bağlı olup ilçeye olan mesafesi sadece 8 kilometredir. İlçenin güneydoğusunda yer alan mağaralar381 metre rakımda Kocaçal Tepesinin kalker yapılı sarp güney yamaçlarında Havran çayının kuzeyinde İnboğazı’nın batı ağzında bulunmaktadır.

Balıkesir Doğal Güzelliklere Sahip Plajları

  • Akçay plajı

Balıkesir Doğal Güzellikleri - Akçay plajı

  • Altınoluk plajı
  • Ören plajı
  • Sarımsaklı

Balıkesir Doğal Güzelliklere Sahip Kaplıcaları

Pamukçu Kaplıcaları

Balıkesir merkezde bulunan Pamukçu beldesinde bulunur. Su sıcaklığı 30 derece ila 58 derece arasındadır. Birçok rahatsızlığa faydalı olduğu belirtilmektedir.

Kiraz Kaplıcaları

Balıkesir merkezde bulunan Organize Sanayi Bölgesine yakın Kiraz Köyünda bulunan bu kaplıcada su sıcaklığı 40 derecedir.

Güre Kaplıcaları

Balıkesir Doğal Güzellikleri - Güre Kaplıcaları

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı olan Güre beldesinde bulunur. Su sıcaklığı 40 derece ila 58 derece arasıdadır. Birçok rahatsızlığa faydalı olduğu belirtilmektedir.

Bostancı Köyü Kaplıcaları

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı olan Bostancı köyünde bulunan kaplıcada su sıcaklığı 40 derece ila 58 derece arasıdadır. Birçok rahatsızlığa faydalı olduğu belirtilmektedir.

Derman Ilıcası

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlıdır. Su sıcaklığı 48 derece ila 58 derece arasıdadır. Birçok rahatsızlığa faydalı olduğu belirtilmektedir.

Gönen Kaplıcaları

Balıkesir Doğal Güzellikleri - Gönen Kaplıcaları

Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı olan kaplıca merkezde buunur ve su sıcaklığı 71 derece ila 82 derece arasıdadır. Birçok rahatsızlığa faydalı olduğu belirtilmektedir.

Ekşidere Dağ Ilıcası

Balıkesir Doğal Güzellikleri - Ekşidere Dağ Ilıcası

Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı olan kaplıcada su sıcaklığı 38 derece ila 46 derece arasıdadır. Birçok rahatsızlığa faydalı olduğu belirtilmektedir.

Kızık Köy Kaplıcaları

Balıkesir’in Manyas ilçesine bağlı olan Kızık köyünde bulunan kaplıcada su sıcaklığı 45 derece ila 50 derece arasıdadır. Birçok rahatsızlığa faydalı olduğu belirtilmektedir.

Kepekler (Ilıca Boğazı) Kaplıcası

Balıkesir’in Susurluk ilçesine bağlı olan kaplıcada su sıcaklığı 58 derecedir. Birçok rahatsızlığa faydalı olduğu belirtilmektedir.

Yıldız (Yellice Tepe) Kaplıcası

Balıkesir’in Susurluk ilçesine bağlı olan Yıldız köyünde bulunan kaplıcada su sıcaklığı 56 derece ila 68 derece arasıdadır. Birçok rahatsızlığa faydalı olduğu belirtilmektedir.

Balya Ilıcası

Balıkesir Doğal Güzellikleri - Balya Ilıcası

Balıkesir’n Balya ilçesine bağlı olan kaplıcada su sıcaklığı 51 derece ila 60 derece arasıdadır. Birçok rahatsızlığa faydalı olduğu belirtilmektedir.

Hisarönü Kaplıcaları

Balıkesir’in Bigadiç ilçesine bağlı olan Hisarköy’de bulunan kaplıcada su sıcaklığı 85 derece ila 92 derece arasıdadır. Birçok rahatsızlığa faydalı olduğu belirtilmektedir.

Hisaralan Kaplıcası

Balıkesir merkeze bağlı olan Hisaralan yerleşim yerinde bulunan kaplıcada su sıcaklığı 46 derece ila 98 derece arasıdadır. Birçok rahatsızlığa faydalı olduğu belirtilmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Emendere Kaplıcası

Balıkesir’in Sındırgı ilçesine bağlı olan Ilıcalı köyünde bulunan kaplıcada su sıcaklığı 33 derecedir. Birçok rahatsızlığa faydalı olduğu belirtilmektedir.

Aşağımusalar Köyü Ilıcası

Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı olan Aşağı Musalar köyünde bulunan kaplıcada su sıcaklığı 29 derecedir. Birçok rahatsızlığa faydalı olduğu belirtilmektedir.

Balıkesir Doğal Güzellikleri Foto Galeri


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?