Ana Sayfa » Bingöl » Bingöl’ün Doğal Güzellikleri

Bingöl’ün Doğal Güzellikleri

Sponsorlu Bağlantılar

Bingöl’ün Doğal Güzellikleri

Bingöl tarihi bakımdan çok zengin bir geçmişe sahiptir. Bingöl’de geçmişten günümüze birçok kaleler, camiler, kiliseler, ören yerleri, antik kentleri ve daha birçok tarihi yapılar mevcut. Bingöl’ün bütün bu tarihi güzellikler bir bir görülmesi gereken yerlerdir ve keşke görebilsek. Ama bütün bunların dışında bir de Bingöl’ün kendine özgü, fiziki şartlarından, bitki örtüsünden ve ikliminden kaynaklanan birçok doğal güzellikleri de bulunmakta. Bunlar genellikle yaylalar, şelaleler, göller, nehirler, dağlar ve daha neler neler…

Bingöl Yüzen Ada

Bingöl Yüzen Ada

Yüzen Ada, Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı olan bir doğal güzelliğimizdir. İlçenin Hazarşah köyünün Aksakal mevkisinde bulunan bu küçük ada etrafı dağlarla çevrilmiş bir krater gölüdür. Eşi benzeri olmayan krater gölündeki iki ada hareket etmekteler. Birbirinden bağımsız olan adaların üzerine çıktığınız zaman hareketi hissedebiliyorsunuz. Suyu tatlı olan bu krater gölünde aynı zamanda balıkta bulunmakta.

Bingöl Kös Kaplıcaları

Bingöl Doğal Güzellikler - Kös Kaplıcaları

Kös Kaplıcaları, Bingöl merkeze 20 kilometre mesafede olan doğal güzelliklerimizdendir. Kaplıca, Ilıcalar beldesinde olup ulaşım sıkıntısı yoktur. Kaplıca romatizme ve kadın hastalıklarına iyi gelmekte ve maden suyu olarak içilebilmektedir. Su sıcaklığı 40 derece ila 50 derece arasındadır. Mineral bakımından zengindir.

Bingöl Sülbüs Dağı

Bingöl Doğal Güzellikler - Sülbüs Dağı

Sponsorlu Bağlantılar

Sülbüs Dağı, Bingöl’ün Yaylıdere ilçesine bağlı olan bir doğal güzelliğimizdir. İlçenin kuzeybatısında yer alan bu dağ, volkanik bir dağ olup koni şeklindedir. Avcılık da yapılan bu dağ turizm açısından önemli bir yere sahiptir. Sülbüs Dağına ait efsane dahi vardır.

Bingöl Kale Tepesi

Bingöl güneşin doğuşu

Kale Tepesi, Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı doğal güzelliklerimizden olup yüksekliği 3250 metredir. Burada güneşin doğuşu bambaşkadır. Güneşin doğuşu, en iyi 15 Temmuz ila 15 Ağustos ayları arasında seyredilmektedir. Tek sıkıntı ulaşımdır. İlçeye kadar asfalt yol gelmektedir. Ama ilçeden sonraki yol engebelidir.

Bingöl Doğal Güzellikler - Kale Tepesi

Sponsorlu Bağlantılar

Dağın dibine kadar özel araçla gidilebiliyor. Dağa tırmanış ise yaklaşık yarım saat almaktadır. Bu tepe civarında su kaynakları bulunmaktadır.

Bingöl Çır Şelalesi

Bingöl Doğal Güzellikler - Çır Şelalesi

Çır Şelalesi, Bingöl merkeze bağlı olan doğal güzelliklerimizdendir. İl merkezindeki Ilıca Bucağının Uzundere köyüne bağlı olan bu şelale 50 metre yükseklikten dökülmektedir. Döküldüğü yer kayalık olan bu şelalenin Ilıca Bucağına olan mesafesi sadec 8 kilometredir.

Bingöl Yolçatı Kayak Merkezi

Bingöl Doğal Güzellikler - Yolçatı Kayak Merkezi

Yolçatı Kayak Merkezi, Bingöl merkeze bağlı olan doğal güzelliklerimizdendir. İl merkezine olan mesafesi 25 kilometredir. Ulaşım özel araçlarla sağlanmaktadır. Sezonun Aralık-Mart ayları arasında olduğu bu kayak merkezinde sadece 50 yataklı konaklama yeri de mevcut. Yolçatı Kayak Merkezinde hem profesyonel hemde amatör kayakçılar için pistler bulunmaktadır. Pistin uzunluğu 1 kilometredir. Yükseklik ise 1890 metre ile 1650 metre arasındadır.

Bingöl’de Doğal Güzellikleri Foto Galeri


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?