Ana Sayfa » Bursa » Bursa’nın Neleri Meşhur? Bursa’nın Meşhur Yerleri ve Meşhur Yemekleri

Bursa’nın Neleri Meşhur? Bursa’nın Meşhur Yerleri ve Meşhur Yemekleri

Sponsorlu Bağlantılar

Bursa’nın En Meşhurları

Bursa’ya gezmeye gidecek yada Bursa hakkında meraklı olanlar için Bursa ilinin nelerinin meşhur olduğunu sizlere anlatıyoruz. Kısaca Bursa ilinin neleri meşhurdur diye sıralamak gerekirse;

Bursa’nın Ulu Camii, Yeşil Türbe, Koza Han, Uludağ, İkender Kabap, İnegöl Köfte, Kestane Şekeri ve yöresel mutfağı çok meşhurdur. Osmanlı Devlet’nin İstanbul’dan önceki başkenti, günümüzde de ülkemizin en kalabalık, en gelişmiş, ticaretin ve aynı zamanda da turizmin en hareketli olduğu şehirlerinden biridir Bursa. Osmanlı döneminden kalma tarihi eserleri, yemyeşil doğası, düzenli kent yapılaşması ile Bursa Marmara Bölgesi’nde bir cazibe merkezidir. Bursa’nın neyi meşhur, Bursa’da ne yenir diye merak ediyorsanız, görmenizi tavsiye ettiğimiz yerler ve tatmanızı önerdiğimiz lezzetler şöyle:

Bursa Ulu Camii

Bursa Ulu Camii

Bursa’nın simgelerinden biri olan Bursa Ulu Camii, Yıldırım Beyazıt döneminde yaptırılmıştır. Çok ayaklı cami şeklinin ülkemizdeki anıtsal örneği sayılan Ulu Camii Bursa gezinizde mutlaka uğramanız gereken, sizi kendine hayran bırakacak bir şaheserdir.

Bursa Yeşil Türbe

1421 yılında Mehmet Çelebi tarafından yaptırılan Yeşil Türbe Bursa’da yerli yabancı turistlerin ilk duraklarından biridir. Şehrin her yerinden görülebilecek bir konuma sahip olan türbe Bursa ile özdeşleşmiş bir yapıdır.

Bursa Koza Han

Bursa Koza Han

Sponsorlu Bağlantılar

Bursa denince akla ilk gelen tarihi yapılardan olan Bursa Koza Han, II. Beyazıt tarafından yaptırılmıştır. Ulu Camii ile Orhan Camii arasında yer alan han ipek kozalarının satışının yapıldığı bir ticaret merkeziydi. Günümüzde içerisinde tekstil, sanat, el işi, değerli eşyaların satıldığı pek çok mağaza yer almaktadır.

Bursa Uludağ

Bursa Uludağ-3

Kış turizmi denince ülkemizde akla ilk gelen yer olan Uludağ Bursa merkeze yaklaşık 30 km mesafede yer alır. Milli Park statüsünde olan Uludağ Bursa’nın en önemli turizm merkezidir.

Bursa İskender Kebap

Bursa İskender kebap

Sponsorlu Bağlantılar

Ünü ülkemizin sınırlarını aşıp artık dünyanın pek çok ülkesinde bilinen iskender kebap Bursa’nın mutfağından çıkan en eşsiz lezzetlerin başında gelir. Bursa geziniz sırasında bu muhteşem yemeği mutlaka anavatanında deneyin.

Bursa İnegöl Köfte

Bursa İnegöl Köftesi

Bursa ile özdeşleşen bir diğer yemek de İnegöl köftedir. Bursa’da bu eşsiz köfteyi mutlaka tatmanızı öneriyoruz.

Bursa Kestane Şekeri

Bursa’nın en meşhur tatlısı olan kestane şekeri Uludağ’da yetişen kestanelerden yapılmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bursa Meşhur Yöresel Yemekleri

Bursa Ciğer Sarması

Kemalpaşa tatlısı, süt helvası, Bursa kısırı, ciğer kebabı, pideli kebap, pazılı tirilye kebabı, sakızlı kebap, köbete, Muradiye çorbası, kestaneli lahana sarması, incir dolması Bursa mutfağından çıkan ve tatmanızı tavsiye ettiğimiz diğer yerel lezzetlerdir.


Benzer Yazılar

Yorum (10)

  1. birsen dedi ki:

    harika bir site bayılmadı anlayacağınız

  2. sevdda deniz dedi ki:

    cok güzel en ayrıntılı yerine kadar girmişsiniz ellerinize salık =):D

  3. AHO dedi ki:

    Bursa yı hiç görmedim ama görmeyi çok isterim. Güzel bir site olmuş ama keşke daha fazla resim ve daha açıklayıcı olsaydı

  4. sedanur şimşek dedi ki:

    site sayesinde odevimi yapabildim.süper bir site

  5. yusufemre dedi ki:

    Dersini yaptım araştırma yapıyorum.

  6. Feride subekler dedi ki:

    Facede eylül emlak diye geçer.alanya mahmutlar da yaşıyorum.bursaliyim.emlakcilik yapıyorum.biraz nostaljik gezi yaptım internet üzerinden bursa mi ozlemisim.

  7. Abbas dedi ki:

    cok guzel olmus kim yapmissa sagolsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?