Ana Sayfa » Edirne » Edirne’nin Neleri Meşhur?

Edirne’nin Neleri Meşhur?

Sponsorlu Bağlantılar

Edirne’nin En Meşhurları

Edirne’ye gezmeye gidecek yada Edirne hakkında meraklı olanlar için Edirne ilinin nelerinin meşhur olduğunu sizlere anlatıyoruz. Kısaca Edirne ilinin neleri meşhurdur diye sıralamak gerekirse;

Edirne, bulunduğu coğrafi konum gereği birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. M.Ö. 7. y.y. kadar uzanan tarihinde özellikle Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu yüzyıllar boyunca burada yaşamış ve derin izler bırakmıştır. Osmanlı İmparatorluğu topraklarına dahil olduğu süre çinde 92 yıl boyunca Osmanlı’ya başkentlik etmiş bir şehrimizdir. Şuan ki konumu göz önüne alındığında ise sınır ili olması sebebiyle stratejik bir konuma sahip.

Sıraladığımız bu kadar önem arz eden durumunun yanı sıra Edirne doğal güzellikleri, yöresel yemekleri, tarihi yapıları ile de ülkemizin güzide şehirlerindendir. Edirne denince akla ilk gelen şey rabi ki Selimiye Camii. Selimiye Camii hariç Edirne’nin diğer meşhur yerleri ise Meriç Nehri ve Ainos Antik Kenti’dir. Edirne’nin en meşhur yöresel lezzetlerini sıralayacak olursak elbasan tavası, etli kandil mantısı, kıymalı saray pidesi, bulgurlu kol böreği, zerde, nişasta helvası ilk akla gelenlerdir.

Edirne Selimiye Camii

Selimiye Camii

Selimiye Camii

Bilindiği gibi Selimiye Camii’yi Mimar Sinan yaptı ve bu camiiyi Mimar Sinan ustalık eseri olarak isimlendirmiştir. Selimiye Camii’nin mimari yapısı içinde birçok sırlar vardır. sahip olduğu özellikler halen hayretler uyandırmakta. Edirne’ye gidenlerin Selimiye Camii’nin hem içini hemde dışını gezip bu görkemli mimarinin atmosferini yaşamaları gerekir.

Edirne Meriç Nehri

Meriç Nehri

Meriç Nehri

Sponsorlu Bağlantılar

Bulgaristan’dan başlayıp Edirne’de devam eden Meriç Nehri, balkanlar bölgesinin en büyük nehri olma özelliğine sahiptir. Meriç Nehrinin yaz mevsimindeki inanılmaz manzarası görülmeye değerdir.

Edirne Ainos Antik Kenti

Ainos Antik Kenti

Ainos Antik Kenti

Ainos Antik Kenti Edirne’nin Enez ilçesine bağlı bir antik kenttir. Türkiye’de bulunan birçok antik kentten birisi olan Ainos Antik Kenti’nde yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkan kalıntılar tarihe ışık tutmuştur. Ainos Antik Kenti, Edirne’nin ne kadar zengin bir tarihe sahip olduğunu belgeler niteliktedir.

Edirne Elbasan Tavası

Edirne Elbasan Tavası

Edirne Elbasan Tavası

Edirne’nin yöresel yemekleri içinde ayrı bir yere sahip olan elbasan tava yemeği tadıyal ün yapmıştır. Sadece Edirne’de yenildiği zaman gerçek elbasan tava lezzetini alabileceğeiniz bu yemeği yemeden Edirne’den çıkmayın.


Benzer Yazılar

Yorum (14)

  1. çyg dedi ki:

    ayçekirdeği

  2. defne dedi ki:

    cok güzel ama ben aradığımı bulamadım

  3. ravzanur dedi ki:

    ben de aradığım şeyi bulamadım

    • Azat dedi ki:

      Arayan bulur mutlak…
      Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen hayatından lezzet alır…

  4. orço dedi ki:

    tarhanayı unutmuşsunuz beya

  5. ™AbrahaM™ dedi ki:

    Zehir gibi bir cevab aldım 😀 saolun çok teşkürrlerrr ..

  6. gfhuıjtyu dedi ki:

    ben aradığım şeyi buldum

  7. dg nhjtyjghfg dedi ki:

    güzel bir site beğendim aradığım şeyibuldum

  8. isimsiz dedi ki:

    aradığım şeyi bulamadım

  9. Irmak turgut dedi ki:

    Çok yardımcı oldu

  10. Irmak melek dedi ki:

    Mukenmel ötesi

  11. guguk dedi ki:

    güzel şehir ben beğendim.

  12. Deniz dedi ki:

    En onemlisi de cigeridir.insanlar nerelerden geliyor ciger yemeye.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?