Ana Sayfa » Çankırı » Çankırı’nın Doğal Güzellikleri

Çankırı’nın Doğal Güzellikleri

Sponsorlu Bağlantılar

Çankırı’nın Doğal Güzellikleri

Çankırı tarihi bakımdan çok zengin bir geçmişe sahiptir. Çankırı’da geçmişten günümüze birçok kaleler, camiler, kiliseler, ören yerleri, antik kentleri ve daha birçok tarihi yapılar mevcut. Çankırı’nın bütün bu tarihi güzellikler bir bir görülmesi gereken yerlerdir ve keşke görebilsek. Ama bütün bunların dışında bir de Çankırı’nın kendine özgü, fiziki şartlarından, bitki örtüsünden ve ikliminden kaynaklanan birçok doğal güzellikleri de bulunmakta. Bunlar genellikle yaylalar, şelaleler, göller, nehirler, dağlar ve daha neler neler…

Çankırı Ilgaz Milli Parkı

1976 yılında milli park olarak ilan edilen Ilgaz Milli Parkı, Çankırı ile Kastamonu arasındada bulunmaktadır. 1088 hektarlık bu milli parkta genellikle iğne yapraklı ağaçlar var. Bu ağaçlara karaçam, sarıçam ve göknar ağaçları örnek olarak verilebilir.

Cankırı Ilgaz Dağı Milli Parkı

Daha açık alanlara gittikçe ardıçlar kendini göstermekte. Her yıl daha da gelişerek bir spor merkezine dönüşen Ilgaz Milli Parkında kurt, tilki, geyik, ayı ve domuz gibi yaban hayvanları da bulunmaktadır. 1990 yılından itibaren kış turizmi için düzenlenen bu milli parkımızın çevresindeki tesisler bu doğrultuda yapılandırılmıştır.

Çankırı Büyük Yayla (Yapraklı)

Büyük Yaylası Çankırı’nın Yapraklı ilçesine bağlı olup ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktadır. Çankırı’nın en önemli turizm merkezlerinden birisi ola bu yayla Yapraklı’nın kuzeyinde bulunur ve Yapraklı dağı üzerindedir.

Cankırı Doğal Güzellikler - Büyük Yayla

Sponsorlu Bağlantılar

Yapraklı dağının ortalama 1650 metre rakımında bulunmakta ve yemyeşil bir bitki örtüsüne sahiptir. Bu yaylada bulunan ağaç türleri sarıçam, karaçam, köknar, ardıçtır. Elektrik, asfalt, su ve yol altyapısını bulunmayan Büyük Yaylanın başlangıcı Yapraklı ilçesine sekizince kilometrede başlar, Büyük Yayla evleri ise ilçeye 13 kilometre uzaklıkta bulunur. Buraya gelenler altyapı olmadığı için günü birlik olarak gelmektedirler.

Çankırı Kırkpınar ve Bozan Yaylaları

Yapraklı ilçesinde bulunan Büyük Yayladan başka Kırkpınar ve Bozan yaylaları da ilin önemli turizm bölgelerindendir. Kırkpınar Yaylası, Çankırı’nın Ilgaz ilçesine 20 kilometre, Çankırı merkeze ise 70 kilometre uzaklıktadır.

Cankırı Kırkpınar Yaylası

Kırkpınar Yaylasına gitmek isterseniz Ilgaz-Kastamonu karayolunun 10. kilometresinde Yalaycık Köyünden batıya doğru ayrılan bir yol var. Bu yola girdikten sonra 10 kilometre sonrası Kırkpınar Yaylası. Yol asfalttır. Kırkpınar Yaylasına sadece özel araçlarla gidebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Çankırı Tuz Mağarası

Cankırı Tuz Mağarası girişi

Sadece Çankırı’nın değil Türkiye’nin de en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Tuz Mağarası, aynı zamanda ülkemizin en büyük kaya tuzu rezervidir. Yaklaşık 5.000 yıllık bir geçmişe sahip olan Tuz Mağarası, Çankırı merkezin doğusunda yer alır ve merkeze olan uzaklık 20 kilometredir.

Cankırı Tuz Mağarası

Tuz Mağarasının girişi içeriye göre dar olsada içersine girildiği zaman insanları hayrete düşürmekte. Tuz Mağarasının içinde en modern karayollarını andıran yollar mevcut. İçinde kocaman inşaat araçları çalışmakta. Burada kaya tuzu üretimi yapılmaktadır. Tuz Mağarasından çıkarılan kaya tuzları yine Çankırı’da işlenip ülkemize dağıtılmakta.

Çankırı Doğal Güzellikleri Foto Galeri


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?