Ana Sayfa » Çorum » Çorum’un Doğal Güzellikleri

Çorum’un Doğal Güzellikleri

Sponsorlu Bağlantılar

Çorum’un Doğal Güzellikleri

Çorum tarihi bakımdan çok zengin bir geçmişe sahiptir. Çorum’da geçmişten günümüze birçok kaleler, camiler, kiliseler, ören yerleri, antik kentleri ve daha birçok tarihi yapılar mevcut. Çorum’un bütün bu tarihi güzellikler bir bir görülmesi gereken yerlerdir ve keşke görebilsek. Ama bütün bunların dışında bir de Çorum’un kendine özgü, fiziki şartlarından, bitki örtüsünden ve ikliminden kaynaklanan birçok doğal güzellikleri de bulunmakta. Bunlar genellikle yaylalar, şelaleler, göller, nehirler, dağlar ve daha neler neler…

Çorum İncesu Kanyonu

İncesu Kanyonu

İncesu Kanyonu

Çorum’un Ortaköy ilçesine bağlı doğal güzelliklerimizdendir. Aynı ismi taşıyan köyde (İncesu Köyü) bulunan bu kanyonun tek bir girişi ve tek bir çıkışı vardır. Uzunluğu 12 kilometreden fazla olup genişliği ise 60 metreye kadar varmaktadır. Kanyondaki her iki yamaçta sarp kayalıklardan oluşmaktadır. Kanyon üzerinde arasıra ormanlık arazilerde mevcut. Eğer rafting veya trekking yapmak isterseniz son derece uygun bir kanyondur. Trekkin parkuru Çorum Ortaköy ilçesi İncesu köyü ile Yozgat Aydıncık ilçesi Kazankaya beldesi arasındadır.

Çorum Kargı (Eğinönü) Yaylası

Kargı (Eğinönü) Yaylası

Kargı (Eğinönü) Yaylası

Adından da anlayacağınız gibi Çorum’un Kargı ilçesine bağlı doğal güzelliklerden olan Kargı (Eğinönü) Yaylası, Çorum’un en yüksek dağı Köse Dağı üzerindedir. Kargı ilçesine olan mesafesi 26 kilometre iken il merkezine olan mesafesi ise 114 kilometredir. İstanbul-Samsun yada Ankara-Çorum güzergahlarını kullanabilirsiniz. Yemyeşil arazisi ve temiz suyu ile oksijen kaynağı olan Kargı (Eğinönü) Yaylasında karaçam ve sarıçam ağaçları başta olmak üzere bir çok ağaç türüde bulunmakta. Bu yaylada ziyaretçileri ağırlayacak birçok tesisde bulunmakta. Trekking ve atlı gezinti parkuru bulunmakta. Bu parkur, Abdullah yaylası ile Oynar Yalası arasındadır. Parkurun uzunluğu ise 12 kilometredir. Oynar Yaylasında bulunan yangın gözetleme kulesinde etrafı seyretmenin zevkini de tadın. Bu parkur üzerindeki Otuziki Çatal Çam ağaç türüde oldukça ilginçtir.

Çorum Bayat Kunduzlu ve Kuşcaçimeni Yaylaları

Bayat Kunduzlu ve Kuşcaçimeni Yaylaları

Bayat Kunduzlu ve Kuşcaçimeni Yaylaları

Sponsorlu Bağlantılar

Çorum’un Bayat ilçesine bağlı bir doğal güzelliğimizdir. Bu yaylalar Karatepe mevkiinde bulunuyor. Bayat’ın kuzeyinde bulunan bu yaylaların Bayat’a olan mesafesi 25 kilometre iken Çorum merkeze olan mesafesi ise 100 kilometredir. Burada yaz mevsiminde kamp çadırları kurulmaktadır.Karaçam, köknar ve sarıçam ağaç türleri başta olmak üere zengin bir bitki örtüsüne sahiptir.

Çorum İskilip Yaylaları

İskilip Yaylaları

İskilip Yaylaları

İsminden de anlaşılacağı gibi Çorum’un İskilip ilçesine bağlı olan doğal güzelliklerdendir. Karaçam, köknar, meşe ve sarıçam ağaç türleri başta olmak üere zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Bir silsile halinde birbiri ile bağlantılı olarak birçok yayladan oluşan İskilip Yaylalarında Elmabeli-Beşoluk, Çiçekli, Demirbükü ve Yalak yaylaları ziyaretçilerin en çok geldiği yaylalardır. Bu yaylalarda bulunan mesire yerleri ve piknik alanlarında tesislerin yanı sıra futbol ve voleybol sahaları da var.

Çorum Osmancık Başpınar Karaca Yaylası

Osmancık Başpınar Karaca Yaylası

Osmancık Başpınar Karaca Yaylası

Sponsorlu Bağlantılar

Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı doğal güzelliklerimizdendir. İlçenin Başpınar beldesine bağlı olan bu yaylada altyapı mevcut ve konaklama imkanınız var. İl merkezine olan mesafesi 50 kilometredir ve iki güzergahtan ulaşım sağlanmaktadır. Birisi İstanbul-Samsun karayolu diğeri ise Ankara-Çorum-Osmancık karayolu. Tamamı ormanlık alan içinde olan 15 kilometre uzunluğunda trekking parkuru da bulunmaktadır.

Çorum Çatak Tabiat Parkı

Çatak Tabiat Parkı

Çatak Tabiat Parkı

Çorum merkeze bağlı olan Çatak Tabiat Parkı, mesire yeri olarak kullanılmaktadır. İl merkezine olan mesafesi 22 kilometredir. Buradaki alt yapı büyük oranda tamamlanmıştır. Çok güzel bir manzaraya sahip bu tabiat parkının alanı 387.5 hektardır. Birçok ağaç türününde bulunduğu Çatak Tabiat Parkında birçok yabani hayvanda bulunmaktadır. Bunlardan bazıları tilki, kurt, tavşan, keklik v.b. Burada trekking yapma imkanınızda var.

Çorum Doğal Güzellikleri Foto Galeri


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?