Ana Sayfa » Editörün Önerileri » Kahramanmaraş’ta Yapılacak Şeyler ve Kahramanmaraş’ta Yapmadan Dönmeyeceğiniz Şeyler

Kahramanmaraş’ta Yapılacak Şeyler ve Kahramanmaraş’ta Yapmadan Dönmeyeceğiniz Şeyler

Sponsorlu Bağlantılar

Kahramanmaraş’ta Bunları Yapın

Kahramanmaraş’a gitmeyi düşünüyorsanız ve Kahramanmaraş’a gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Kahramanmaraş’ta yapmanız gerekenler. Kahramanmaraş’a gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Kahramanmaraş’ta keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Kahramanmaraş denince akla ilk gelen şeyler başta Maraş dondurması olmak üzere doğal güzellikleri, içmeleri ve Taş Medrese gibi tarihi yerleridir. Bunların yanı sıra Kahramanmaraş’ın tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Kahramanmaraş’a ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır. Kahramanmaraş’a gittiğiniz zaman kendinizde göreceksiniz ki Kahramanmaraş’ın doğal güzelliklerinin manzaraları tıpkı bir kartpostala benzer. Ayrıca ünü tüm Türkiye’yi saran dondurması ve zengin yöresel yemekleri ile Kahramanmaraş bambaşka bir yerdir. İnsanlarının ada çok sıcak ve misafirperver olduğu Kahramanmaraş mutlaka görmeniz gereken bir yer.

İşte Kahramanmaraş’ta Yapılacak Şeyler

Kahramanmaraş’ın Maraş Dondurması

Maraş Dondurması

Maraş Dondurması

Kahramanmaraş’a adımınızı atar atmaz hemen bir Maraş dondurmasının tadına bakın. Ünü ülke sınırlarını dahi aşan Maraş dondurması şehrin her yerinde satılmaktadır. Maraş dondurmasını farklı kılan en önemli etken kekik otları ile beslenen keçilerin sütlerinden yapılıyor olması. Kahramanmaraş dondurmasını yediğiniz zaman daha önce dondurma yemediğinizi düşüneceksiniz.

Kahramanmaraş Doğa Yürüyüşü

Atlı Doğa Yürüyüşü

Atlı Doğa Yürüyüşü

Doğa ile iç içe olacağınız, temiz hava, kuş sesleri ve bol oksijene sahip doğa yürüyüşleri de yapılması gereken aktivitelerden. Başkonuş Yaylası/Kahramanmaraş, Hacınınoğlu/Türkmenler ve Engizek Zirvesi doğa yürüüşü yapılacak en uygun parkurlara sahiptirler.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayrıca eğer ata binmeyi seviyorsanız yada ata binme hevesinin varsa Kahramanmaraş’ta bu isteğinizi yerine getirebilirsiniz. Hem doğa yürüyüşü yapmak hemde ata binmek için at ile yapabileceğinizi doğa yürüyüşü aktiviteleri bulunmaktadır. Bu aktivite için en uygun parkur Binboğa Dağlarıdır.

Kahramanmaraş Yaylaları

Başkonuş Yaylası

Başkonuş Yaylası

Kartpostallık manzaralara sahip Kahramanmaraş’ın eşsiz güzellikli yaylalarına gitmemek olmaz. Gökyüzünü kendinize çok yakın hissedeceğiniz Kahramanmaraş yaylalarında mutlaka piknik yapın ve bu yaylaların havasını soluyun. Özellikle çok sıcak geçen yaz mevsiminde birçok kişinin tercih ettiği bu yaylaların en çok tercih edilenleri ise Yavşan Yaylası ve Başkonuş Yaylasıdır.

Kahramanmaraş Alışveriş

Hediyelik Eşya

Hediyelik Eşya

Sponsorlu Bağlantılar

Zengin tarihi ve özellikle Kurtuluş Savaşında destan yazan Kahramanmaraş’ın çarşısından her türlü hediyelik eşya satın alabilirsiniz. Bu tarihi çarşıda hem kendinize hemde sevdiklerinize göre mutlaka bir şeyler vardır.

Kahramanmaraş Olta Balıkçılığı

Olta Balıkçılığı

Olta Balıkçılığı

Kahramanmaraş’ta oldukça popüler olan sportif olta balıkçılığı aktivitesine sizlerde mutlaka katılmalısınız. Bir yandan doğa ile baş başa kalıp huzur bulurken diğer yandan balık tutma keyfini yaşayacaksınız. Sportif balık oltacılığı aktivitesi için en uygun yerler Sır Baraj Gölü ve Menzelet Baraj Gölüdür.

Kahramanmaraş’a Gidince Yapmadan Dönmeyin

* Eshab-ı Kehf’i, Kahramanmaraş Kalesini ve Kahramanmaraş Döngel Mağarasını gezmeden,

Eshab-ı Kehf

Eshab-ı Kehf

* Ünü bütün ülkeye yayılan meşhur Maraş Dondurmasını yemeden,

*Kahramanmaraş Tarhanasının tadına bakmadan,

Maraş Tarhanası

Maraş Tarhanası

* Hediyelik eşyalar satın almadan,

* Kahramanmaraş’a özgü Maraş postalını ve Maraş yemenisini girmeden

Sponsorlu Bağlantılar
Maraş Yemenisi

Maraş Yemenisi

sakın dönmeyin…

Kahramanmaraş Yapılacak Şeyler ve Yapmadan Dönmeyin Foto Galeri


Benzer Yazılar

Yorum (1)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?