Ana Sayfa » Elazığ » Elazığ Gezilecek ve Görülecek Yerler

Elazığ Gezilecek ve Görülecek Yerler

Sponsorlu Bağlantılar

Elazığ’da Nereleri Gezmelisiniz?

Elazığ’a gidip gezilecek yerleri gezmeden dönerseniz yazık edersiniz. Oldukça fazla gezilecek ve görülecek yere sahip olan Elazığ iline gidenler şimdiden listesini hazırlamalılar. Gitmeden önce nereleri gezip nereleri göreceğinin listesini yaparak Elazığ’a gidince rahat eder.

Elazığ Gezilecek Yerler ve Görülecek Yerler

Elazığ Hazar Gölü Plajı

Hazarbaba ve Mastar Dağları arasında bulunan bu plaj şehrin en güzel noktalarından birisi. Mavi ile yeşilin harika uyumunu bir arada göreceksiniz ve burada göreceğiniz Hazar Gölü’ne büyük olması sebebiyle yerli halk tarafından Hazar Denizi denilmektedir. Göl etrafında büyük şehirleri aratmayan tesisler mevcuttur. Öyle ki Güneydoğu Anadolu’nun Bodrum’u olarak nitelendiriliyor.

Elazığ Harput Buzluk Mağarası

Şehre 12 km, Harputa ise sadece 4 km mesafede bulunan mağara, Keban Baraj Gölüne yakın. Bu mağaranın tarihi Urartulara kadar gitmektedir. Bu mağara yazın serin kışın ise sıcak oluyor. Yazın mağara içerisi serin olduğundan bir çok sarkıtlar, doğal tabakalar ve dikitler bulunmaktadır. Kışın ise tam tersi bir durum yaşanmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Elazığ Kömürhan Köprüsü

Fırat Nehri üzerine kurulan bu köprü Elazığ-Malatya karayolu üzerinde bulunmaktadır. Bir diğer adı ise İsmet Paşa Köprüsüdür. Bu köprü, Karakaya Barajı yapılırken sular altında kalsa da 1986 yılında yenilenmiştir. Köprünün tarihi IV. Murad’a kadar uzanmaktadır. IV. Murad, 1638 yılında Bağdat Seferinde yapımına karar verilmiş ama zamansız ölümü ile köprü yarım kalmıştır.

Elazığ Keban Baraj Gölü

Ülkemizin 2. büyük yapay gölü olan bu baraj göl, Murat vadisi boyunca uzanmaktadır. Elazığ sınırları içinde olup toplam uzunluğu 125 km’dir. Ülkemizin en önemli yatırımlarından birisidir ve burada elektrik üretiminin yanı sıra balık üretimi ve avcılıkta yapılmaktadır. Bu gölün etrafını insanlar mesire yeri olarak kullanmaktalar ve hatta göl üzerinden bazı ilçelere feribotla geçiliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezi

Sivrice ilçesinde bulunan bu kayak merkezi, Hazarbaba Dağında bulunmaktadır. Elazığ’daki kış turizmine belki de en önemli katkıyı yapmaktadır. 1997 yılından beri faaliyer göstermektedir. Bu bölgede tesis var ama isteyenler 6 km uzaklıkta Hazar Gölü çevresindeki otelde de kalabilirler. Yalnız şunu unutmayın daha çok günü birlik ziyaretçilerin uğrak yeridir. Hem amatör hemde profesyonel kayakçılar için pistler mevcuttur.

Elazığ Çırçır Şelalesi

Keban Barajını yapıldıktan sonra oluşan bu şelalenin çevresinde alabalık tesisleri bulunmaktadır. Aynı zamanda iyi bir dinlenme yeridir. Bu da şu demek oluyor; Keban Barajı Gölüne giderseniz çok fazla uzaklaşmadan şehrin bir çok önemli yerlerini gezmiş olacaksınız.

Elazığ Harput Kalesi

2 bölümden oluşan bu kale Urartular tarafından yapılmıştır. Rivayete göre kale yapılırken harcında su yerine süt kullanılmıştır. Bu nedenle de kalenin diğer adı Süt Kalesidir. Belgelere bakıldığı zaman kale tarih boyunca Bizanslıların, Romalıların ve Arapların hakimiyeti altına girmiştir. Son olarak kendine hayran bırakan bir güzelliği var.

Elazığ Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi

Bir şehrin tarihini en iyi anlatan en ideal yer o şehrin müzeleridir. Siz de Elazığ tarihini doğru bir şekilde öğrenmek istiyorsanız bu müzeyi mutlaka gezin. Müze, Fırat Üniversitesinin Mühendislik Fakültesi Kampüsündedir. İlk olarak Harput’ta Alacalı Cami’de açılan müze, 1982 yılında bugün kü yerine taşınmıştır. Şehirde yapılan kazı çalışmaları sonucu çıkarılan eserler sergilenmektedir.

Elazığ Kapalı Çarşı

Sadece yöre halkının değil yerli ve yabancı ziyaretçilerinde önemli uğrak yerlerindendir. Turistler buraya önem vermekteler. Zira şehrin en önemli ve aynı zamanda en eski ticaret merkezidir. Bu çarşı 2013 yılında özelliği bozulmadan restore edilmiştir. Burada başta Ağın leblebisi, özel baharat çeşitleri, pekmez, badem şekeri, tulum peyniri olmak üzere birçok ürün bulabilirsiniz. Ayrıca burada gezerek şehrin mutfak kültürü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Elazığ Karakoçan Golan Kaplıcaları

Adından da anlaşılacağı gibi Karakoçan ilçesine bağlı olan bu kaplıcalar ilçe merkezine 18 km mesafededir. Ziyaretçi sayısı oldukça fazladır. Buraya yakın Peri Çayı’da uğrak yerlerdendir. Başta romantizma, kırık-çıkık, kadın hastalıkları ve cilt hastalıkları gibi birçok rahatsızlıklara iyi geldiği belirtiliyor. Dolayısıyla hem eğlenmek hem dinlenmek hemde şifa bulmak için güzel bir yer.

Elazığ’da Gezilecek ve Görülecek Yerler Fotoğraf Galerisi


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?