Ana Sayfa » Erzincan » Erzincan Gezilecek ve Görülecek Yerler

Erzincan Gezilecek ve Görülecek Yerler

Sponsorlu Bağlantılar

Erzincan’da Nereleri Gezmelisiniz?

Erzincan’a gidip gezilecek yerleri gezmeden dönerseniz yazık edersiniz. Oldukça fazla gezilecek ve görülecek yere sahip olan Erzincan iline gidenler şimdiden listesini hazırlamalılar. Gitmeden önce nereleri gezip nereleri göreceğinin listesini yaparak Erzincan’a gidince rahat eder.

Erzincan Gezilecek Yerler ve Görülecek Yerler

Erzincan Kadıgölü

Kemaliye ilçesinde bulunmaktadır ve şehrin en huzur verici yerlerinden birisidir. Yeşilin neredeyse her tonuna sahiptir ve soğuk su kaynakları muazzam. Yüksek dağlardan gelen yeraltı suları ile oluşan bu göl, eski zamanlarda ilçenin elektrik ihtiyacını karşılamakta idi. Bu durumu tekrar faaliyete geçirmek için çalışmalar yapılmaktadır. Burada bir de alabalık tesisi kurulmuştur. Üstelik ilçenin en büyük camisi olan Orta Cami de buradadır. Zaten buraya gelen camiyi de ziyaret etmektedirler.

Erzincan Beytahtı Mesire Yeri

Özellikle havanın güzel olduğu zamanlar yöre halk tarafından kullanılan bu mesire yeri Karasu Nehrinin kenarındadır. Soğuk su kaynaklarına da sahip bu yemyeşil yer, piknik yapmak isteyenlerin ilk tercihi diyebiliriz. Doğa ile iç içe olmak isterseniz Erzincan’a 15 km mesafedeki bu mesire yerine gelin.

Sponsorlu Bağlantılar

Erzincan Mama Hatun Kervansarayı

Tercan ilçesinde bulunan bu kervansaray olduk.a büyük ve kompleks bir yapıdır. Saltuklulara kadar uzanan tarihi ile de ilgi çekmektedir. Ama maalesef yapılan onarımlar orjinalliğini bozmuştur. Kervansarayın yanı sıra Mama Hatun Türbesi ve bir de hamam bulunmaktadır. Ulaşımı kolay olan bu kervansarayın 1192 ila 1202 yılları arasında yapıldığı tahmin edilmektedir. SAhip olduğu kitabe çok yıprandığı için pek bilgi elde edinilememiş. Ama mimarının Ahlatlı Ebun-Nema bin Mufaddal olduğu okunabiliyor. Burası Saltuklu prensesi Mama Hatun adında yapılmıştır.

Erzincan Aygır Gölü

Şehir merkezine 45 km mesafedeki bu göl, Üzümlü ilçesinde bulunmaktadır. Ülkemizinde en büyük krater göllerinden birisi olup turizm bakımından çok önemlidir. İsterseniz kamp yapma, bot gezisi ve traking yapma imkanınız da var. Doğal güzelliği ile cezbeden bir yerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

Erzincan Melik Gazi Türbesi

Melikgazi Türbesi | Kemah

Mengücek Beyliğinin kurucu olan Melik Gaziye ait bir türbedir. Kemah ilçesinde bulunan türbe, yüksek bir tepede ve Fırat Nehrinin kenarındadır. Sekizgen yapılı ve iki katlı olan bu türbe maalesef bazı dönemler açıldığı için bozulmuştur. Son onarım yılı ise 1991 yılıdır.

Erzincan Müzesi

1986 yılından beri hizmet veren bu müzede çok önemli eserler sergilenmektedir. Şehirden alınan mineral, taş, toprak, kristal, kayaç gibi örnekler saklanıp sergilenmektedir. Sergilenen diğer kalıntılar ise fosil örnekleri, bir hücreli bitki ve hayvanlar, doğal ortamına uygun ortam sağlanan likenler, omurgasızlar, şehirde yaşayan balık çeşitleri, amfibiler, şehirde yaşayan ve nesli tehdit altında olan hayvanların postları ve iskeletleri ve daha fazlası. Tabi bunların yanı sıra arkeolojik ve etnokgrafik eserlerde sergilenmektedir.

Erzincan Otlukbeli Gölü

İsminden de anlaşılacağı gibi Otlukbeli ilçesinde bulunan göl, şehrin en gözde yerlerindendir. Gerek yöre halkı olsun gerekse yerli, yabancı turistler olsun sık sık mesire yeri olarak kullanılmaktadır. İlçeye mesafesi 6 km olup 6500 metrekare alana sahiptir. Gölün derinliği yakşalık 15 metreden başlayıp 20 metreye kadar çıkıyor. Bu göl, 1994 yılında Doğal Sit Alanı olmuştur.

Erzincan Girlevik Şelalesi

Şehrin doğal güzelliklerinden olan şelalenin şehir merkezine olan mesafesi 30 km’dir. Şelalenin suları kayalar üzerinden parça parça akmaktadır. Tıpkı Kadıgölü gibi şehrin en dinlendirici yerlerindendir. İster piknik yapın isterseniz şelaleye yakın lokantalarda alabalık ya da ızgara yiyin. Bu şelale Merkez ilçeye bağlı Çağlayan beldesinde bulunuyor.

Erzincan Sakaltutan Kayak Merkezi

Soğuk denince akla gelen ilk şehirlerden birisi de her halde Erzincan’dır. Böyle soğuk bir şehirde kayak merkezi olmazsa ülkemizin ayıbı olur. Ki şükür ki var ve kayak yapmak isteyenlerin gözde mekanı diyebiliriz. Şehir merkezine 44 km mesafedeki bu merkez, özellikle kış tatili için ideal. Burada bulunan tesis 60 kişi yatak kapasiteli konaklama yeri, 100 kişilik restoran, spor odaları ve sauna bulunmaktadır. Kayak merkezi 1026 metre uzunluğuda ve 110 askılı teleskiye sahip.

Ergan Kayak Merkezi

Şehrin bir diğer kayak merkezi yine Merkez ilçeye bağlı olan Ergan Kayak Merkezi’dir. Şehir merkezine 12 kilometre mesafedeki bu merkez, ülkemizdeki en uzun liftlerden oluşan teleferik ve telesiyej tesisine sahip. Burası Sakaltutan Kayak Merkezinden daha gelişmiştir. 1800 metre, 2662 metre ve 2455 metre uzunluklarında pistlere sahiptir. 2 etap var. Bunların birisi Ardıçlı Gölünde diğeri ise Yayla Düzü’nde başlıyor. Gelişmiş ve kapsamlı bir kayak merkezi olan Ergan Kayak Merkezi, tercih edilen ilk kayak merkezi olmalıdır.

Erzincan Kemah Kalesi

İsminden de anlaşılacağı gibi Kemah ilçesinde bulunan kale, önemli turizm noktalarından. Bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Özellikle savaşlarda önemli bir savunma noktası olmuştur. Diğer yandan Evliya Çelebi, Seyahatname isimli eserinde kaleden bahsetmekte ve kale ile ilgili bilgiler vermektedir.

Erzincan’da Gezilip Görülecek Diğer Yerler

  • Erzincan Karanlık Kanyon

  • Erzincan Ilıcası

Sponsorlu Bağlantılar
  • Erzincan Gülabibey Camii

  • Erzincan Köroğlu Mağarası

  • Erzincan Ekşisu Kaplıcası
  • Erzincan Hıdır Abdal Sultan Türbesi
  • Erzincan Abrenk Kilisesi
  • Munzur Dağları
  • Erzincan Altıntepe Ören Yeri

Erzincan’da Gezilecek ve Görülecek Yerler Fotoğraf Galerisi


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?