Ana Sayfa » Kırıkkale » Kırıkkale Gezilecek ve Görülecek Yerler

Kırıkkale Gezilecek ve Görülecek Yerler

Sponsorlu Bağlantılar

Kırıkkale’de Nereleri Gezmelisiniz?

Kırıkkale’ye gidip gezilecek yerleri gezmeden dönerseniz yazık edersiniz. Oldukça fazla gezilecek ve görülecek yere sahip olan Kırıkkale iline gidenler şimdiden listesini hazırlamalılar. Gitmeden önce nereleri gezip nereleri göreceğinin listesini yaparak Kırıkkale’ye gidince rahat eder.

Kırıkkale Gezilecek Yerler ve Görülecek Yerler

Çeşnigir Köprüsü

Karakeçili ilçesine bağlı bu köprü Selçuklu dönemine ait eserlerden birisi. Hakkında fazla bilgi bulunmayan bu köprü yapılan araştırma sonucu 13. yüzyıla ait olduğu ortaya çıkmıştır. Ama Yavuz Sultan Selim, Mısır’a giderken bu köprüyü tekrar yaptırmıştır. 1898 yılına kadar araç trafiğine açık olan bu köprü bu tarihten sonra trafiğe kapatıldı. Nedeni ise Kapulukaya Barajının bu bölgeye yapılması. Köprünün uzunluğu 110 metre, genişliği ise 6 metredir.

Silah Sanayi Müzesi

Merkez ilçede buluna bu müze ilk olarak 1990 yılında hizmete açılmıştır. 300 civarında eser sergilenmektedir. Ayrıca İstanbul Tophane’de bulunan silah fabrikasındaki eserlerin birçoğu da burada sergilenmektedir. Müze, 1993 yılında daha geniş bir alana taşınmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar

Hasandede Camii

Merkez ilçeye 12 kilometre uzaklıktaki Hasandede kasabasında yer alan bu cami mimari özelliği bakımında çok güzel. Hemen yanında birde türbe bulunan bu cami kare şeklindedir ve kesme taş kullanılmıştır. Caminin yanındaki türbede ise Hasandede, kızı Ümmühan Ana ve oğulları Şeyh Mustafa, Şeyh Halil İbrahim yer almaktadır.

Ceritkale Kaya Mezarları

Kırıkkale’nin Keskin ilçesindeki Ceritkale Köyünde bulunan bu mezarlar, bölgenin en eski yerleşim yerlerinden birisidir. İlçeye 9 kilometre civarında mesafede bulunmaktadır. Çok eski bir tarihe sahiptir.

Sponsorlu Bağlantılar

Sulu Mağara

Ceritkale Kaya Mezarları’na yakın bir yerde olan bu mağaralar Keskin ilçesinde bulunmaktadır. Arzu Bayırı mevkiindeki bu mağaralar 1996 yılında araştırılmaya başlandı. Yarı doğal yarı yapay olan bu mağaranın Bizans döneminde kullanıldığı tahmin edilmektedir. Ayrıca hiçbir kaynakta bu mağaranın ismine rastlanılmamıştır.

Kırıkkale’de Gezilecek ve Görülecek Yerler Fotoğraf Galerisi


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?