Ana Sayfa » Mersin » Mersin’de Yapılacak Şeyler ve Mersin’de Yapmadan Dönmeyeceğiniz Şeyler

Mersin’de Yapılacak Şeyler ve Mersin’de Yapmadan Dönmeyeceğiniz Şeyler

Sponsorlu Bağlantılar

Mersin’de Bunları Yapın

Mersin’e gitmeyi düşünüyorsanız ve Mersin’e gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Mersin’de yapmanız gerekenler. Mersin’e gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Mersin’de keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Mersin denince akla ilk gelen şeyler Uzuncaburç, Tarsus Şelalesi, Viranşehir, Kız Kalesi ve Mamure Kalesinin yanısıra Akdeniz’in de etkisiyle başta balık yemekleri olmak üzere fındık lahmacun ve saç kavurma gibi yöresel lezzetleridir. Bunların yanı sıra Mersin’in tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Mersin’e ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Mersin’de Yapılacak Şeyler

Gerçek Akdeniz’i doyasıya yaşayabileceğiniz bir şehir olan Mersin, tam anlamıyla yeşilin ve mavinin buluştuğu yerdir. Mersin’de insanı cezbeden çam ağaçları ve portakal ağaçlarının kokusu hiç eksik olmaz. Akdeniz’in en büyük limanına sahip Mersin kendini geliştirmiş modern bir şehirdir. Akdenizin de etkisiyle deniz, kumsal, palajlar ön plana çıksa da tarihi mekanlarda oldukça önemlidir.

Mersin Yamaç Paraşütü

Yamaç Paraşütü

Yamaç Paraşütü

Mersin turizm aktiviteleri bakımından oldukça zengindir. Bu aktivitelerden birisi de yamaç paraşütüdür. Son yıllarda ilginin arttığı yamaç paraşütü ile insanlar muhteşem bir manzaraya sahip Mersin’e yukarıdan bakma imkanı buluyorlar. Eğer sizde bu muhteşem manzarayı görmek ve o tutkuyu yaşamak istiyorsanız Arslanköy Yaylacık, Gelincik Tepesi, Tarsus Çanaktepe ve Tarsus Kartaltepe gibi alanlarda yamaç paraşütü yapabilirsiniz.

Mersin Jeep Safari Turları

Jeep Safari Turları

Jeep Safari Turları

Sponsorlu Bağlantılar

Mersin turizm aktiviteleri bakımından oldukça zengindir. Bu aktivitelerden birisi de Jeep safari turlarıdır. Eğer tatilinize biraz heyecan katmak ve adrenalin yaşamak istiyorsanız hemen bir Jeep Safari Turuna katılın. Mersin Jeep Safari Turları için son derece müsait ve birçok parkura sahip. En uygun Jeep Safari parkuru hangisi diye sorarsanız Anamur-Kazancı-Ermenek-Mut ve Erdemli-Kırobası-Çömelek-Mut parkurlarıdır.

Mersin Rafting

Rafting

Rafting

ersin turizm aktiviteleri bakımından oldukça zengindir. Bu aktivitelerden birisi de rafting aktiviteleridir. Eğer adrenalin yaşamak istiyorsanız tıpkı Jeep Safari turları gibi rafting yapmayı da deneyebilirsiniz. İster amatör olun isterseniz profesyonel olun Mersin’de rafting yapabilirsiniz. Rafting yapabileceğiniz en uygun yerler Lamas Çayı, Göksu Irmağı ve Dragon Çayıdır.

Mersin Doğa Yürüyüşü

Doğa Yürüyüşü

Doğa Yürüyüşü

Sponsorlu Bağlantılar

Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi Mersin tam bir doğa şeridir. Yeşil ile mavinin buluştuğu bu yerde harika manzaranın tadını çıkarmamak olmaz. Özellikle portakal çiçekleri açtığı zaman Mersin bir başka oluyor. Güneş, deniz, yeşil, temiz hava ve mis koku. Daha ne olsun.

Mersin Su Sporları ve Dağcılık

Su Sporları

Su Sporları

Akdenize kıyısı olan Mersin’de su sporları olmazsa olmazlardandır. Başta su kayağı, dalış, yelken, sörf, bot olmak üzere birçok su sporunun yapıldığı Mersin’in Aladağlar, Alaca, Güveller ve Cebel Gölü de dağcılık için en uygun yerlerdendir.

Mersin’e Gidince Yapmadan Dönmeyin

* Tarsus Müzesi, Eshab-ı Kehf, Roma Yolu, Danyal Peygamber Kabri, Nusrat Mayın Gemisi gibi müzeleri ve tarihi yerleri görmeden,

Eshab-ı Kehf

Eshab-ı Kehf

* Tarsus Şelalesini, Çamlıyayla ve Cehennem Deresini, Uzuncaburç, Viranşehir, Kız Kalesi ve Mamure Kalesini gezmeden,

Tarsus Şelalesi

Tarsus Şelalesi

* Gülek Beldesinin sucuğunu ve pirzolasını, Atdağı’nın tavuğunu, Tarsus Şelalesinin fındık lahmacununu ve saç kavurmasını yemeden,

Fındık Lahmacunu

Fındık Lahmacunu

* Zeyne Türbesini ziyaret etmeden,

Zeyne Türbesi

Zeyne Türbesi

* Muz ve yer fıstığı satın almadan

Sponsorlu Bağlantılar
Yer Fıstığı

Yer Fıstığı

sakın dönmeyin…

Mersin Yapılacak Şeyler ve Yapmadan Dönmeyin Foto Galeri


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?