Ana Sayfa » Yalova » Yalova Gezilecek ve Görülecek Yerler

Yalova Gezilecek ve Görülecek Yerler

Sponsorlu Bağlantılar

Yalova’da Nereleri Gezmelisiniz?

Yalova’ya gidip gezilecek yerleri gezmeden dönerseniz yazık edersiniz. Oldukça fazla gezilecek ve görülecek yere sahip olan Yalova iline gidenler şimdiden listesini hazırlamalılar. Gitmeden önce nereleri gezip nereleri göreceğinin listesini yaparak Yalova’ya gidince rahat eder.

Yalova Gezilecek Yerler ve Görülecek Yerler

Yalova Üvezpınar

Yemyeşil doğası ile ziyaretçilerin beğenisini kazanan Üvezpınar, Yalova’nın Termal ilçesine 11 km mesafededir. Samanlı dağlarının eteğinde yer alan bu doğal güzelliğin yanı sıra Sudüşen Şelalesi de yine görülmeye değer başka bir güzellik. Bu şelalede hem piknik yapabilir hemde yüzebilirsiniz.

Karaca Arboretumu

Özellikle bitki bilimciler tarafından ilgi gören bir yerdir. Çünkü bir çok bitki çeşidini burada bulabilirsiniz. Yalova-Termal yolu üzerinde yer alan Samanlı köyündedir ve il merkezine yaklaşık 6 km mesafededir. Kapladığı alan ise 135.000 metrekaredir. Bu bölge Hayrettin Karaca tarafından kurulduğu için Hayrettin Karaca’ya ait bir de köşk yer almaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Yürüyen Köşk

Atatürk’ün isteği üzerine yapılan bu köşkün bir de hikayesi vardır. Hikayeye göre Atatürk, köşkün yanındaki ağacı kesmeye çalışan bahçıvana neden yaptığını sorar. Bahçıvanda ağacın köşke zarar verdiğini söylemesi üzerine Atatürk, ağacı kesmemesi gerektiğini, bunun yerine köşkün kaydırılması gerektiğini söyler ve emri verir. Sonrasında ise köşk temel ile beraber ve tren rayları yardımıyla 4.8 metre kaydırılır. Köşkün gerçek ismi Yalova Atatürk Köşkü olsa da bu hikayeden dolayı Yürüyen Köşk olarak ün kazanmıştır.

Kara Kilise

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde yer alan bu kilise, Roma’ya su yapısı olma amacı ile inşa edildi ama Bizans zamanında bu yapı kiliseye çevrildi. İl merkezine sadece 3 km mesafede olan kilisenin yönü kuzey-güneydir ve bu bölgede antik liman ve su kemeri izlerine rastlanmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Delmece Yaylası

Çınarcık ilçesinde yer alan bu yayla, kestane ve ıhlamur ağaçları ile muhteşem bir kokuya sahiptir. Yaylanın çevresinde Erikli Şelalesi, Kent Ormanı ve Büyük Dipsiz Göl’ün yer alması buraya olan ilgiyi daha artırmaktadır. Bisiklet parkuru da bulunan yaylada günü birlik gelip piknikte yapabilirsiniz.

Sudüşen Şelalesi

Termal ilçesine bağlı olan bu şelale, tam bir doğal güzelliktir. Son derece dinlendirici bir ortama sahiptir. Buraya da günü birlik gelip tatil yapabilirsiniz.

Armutlu Kaplıcaları

Kaplıcaları ile ünlü olan Yalova’nın bu konuda en popüler yerlerinden birisi olan Armutlu Kaplıcaları, 6. yüzyıldan beridir insanlar tarafından faydalanılmaktadır. Therma, Pythia v Pythion isimleri ile de anılan bu kaplıcaların safra kesesi, cilt, bağırsak, romatizma, karaciğer, kalp, damar, kadın hastalıkla ve psikolojik rahatsızlıklara iyi geldiği belirtilmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Erikli Şelalesi

İlin en popüler şelalesi olan bu doğal güzellik, Erikli yaylasında yer alır. Ayrıca çifte şelalede denilmektedir. 2 şelale arasında yürüyerek yaklaşık 15 dakika mesafe var. Eğer imkanınız varsa kamp da yapabilirsiniz.

Yalova feribot itibaren transfer ve taksi hizmeti için www.yalovataksi.com adresine bakabilirsiniz.

Yalova’da Gezilecek ve Görülecek Yerler Fotoğraf Galerisi


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?