Ana Sayfa » Ardahan » Ardahan Gezilecek ve Görülecek Yerler

Ardahan Gezilecek ve Görülecek Yerler

Sponsorlu Bağlantılar

Ardahan’da Nereleri Gezmelisiniz?

Ardahan’a gidip gezilecek yerleri gezmeden dönerseniz yazık edersiniz. Oldukça fazla gezilecek ve görülecek yere sahip olan Ardahan iline gidenler şimdiden listesini hazırlamalılar. Gitmeden önce nereleri gezip nereleri göreceğinin listesini yaparak Ardahan’a gidince rahat eder.

Ardahan Gezilecek Yerler ve Görülecek Yerler

Ardahan Merkez Mevlit Efendi Camii

Şehir merkezinin yaklaşık 200 metre mesafede olan bu camii, oldukça eski bir yapıdır. Cami kapısında bulunan kitabede caminin 1701 yılında yapıldığı belirtilmekte. Ardahan’a gittiğinizde görmeniz gereken bir yapı.

Posof Merkez Camii

Caminin minberinde bir kitabe bulunmaktadır. Bu kitabeye göre cami, 1868 ila 1883 yılları arasında yapılmış. Kesme taşlardan yapılan bu caminin şekli dikdörtgen şeklindedir. Caminin içi Osmanlı mimarisini yansıtmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Derviş Bey Camii

Ardahan Tugay Komutanlığı yanına inşa edilen bu camide bulunan panolarda yapım tarihi olarak H.1285/M.1869 yazmaktadır. Caminin isminde geçen Derviş Bey hakkında ise kesin bir bilgi yok. Ayrıca caminin sağ ve sol tarafında ise “İslamdan daha yüksek bir şerek yoktur” yazısı ve altında 1285 tarihi yazmaktadır.

Ardahan Kalesi

Şehrin simgelerinden birisi olan bu kalenin çevresinde yapılan araştırmalarda Tunç çağına ait kalıntılar bulunmuştur. Ardahan Kalesini ise Kanuni Sultan Süleyman tarafından 16. yüzyılda yapılmıştır. Ayrıca kalede yapılan kazılarda birçok krallığa ait belirtiler var. Kale, Kura Nehrinin kenarında bulunmaktadır. Kalenin girişindeki kemerde yapım yılı olarak 1544 yazıyor. Sur duvarları ise 745 metredir.

Sponsorlu Bağlantılar

Akçakale Ada Şehri

Çıldır Gölünde bulunan Akçakale Adası hem doğal bir güzellik hemde arkeolojik sit alanıdır. Çıldır ilçesi merkezine 27 kilometre mesafedeki bu yer, bir ada şehir.

Hamşioğlu Rasim Bey Konağı

Ardahan Göle karayolu üzerinde bulunan bu konak yaklaşık 3500 metrekare yüzölçümüne sahip tek katlı binadır. Ana girişi doğu cephesidir. Bu cephede süslü pencerelere sahip yalancı sütunlar ve kapı var.

Sponsorlu Bağlantılar

Dursun Soylu Konak

İl merkezinde buluna bu konak, 19. yüzyılın sonlarında yapılmıştır. Üzeri piramidal bir çatıya sahip konak iki katlı olup alt katı, kapalı ve üst kata dıştan ahşap bir merdivenle çıkılmaktadır. Konaktaki mimari özellikler Sarıkamış, Kars, Kafkas, Gürcü ve Gümrü bölgelerindeki mimarileri yansıtmaktadır.

Ardahan’da Gezilip Görülecek Diğer Yerler

  • Savaşır (Cancak) Kalesi
  • Kinzi Kalesi
  • Sevimli Kalesi
  • Kalecik Kalesi
  • Şeytan Kalesi
  • Kurtkale
  • Kazan Kale
  • Altaş (Ur) Kalesi
  • Kırnav Kale
  • Çıldır / Taşköprü Kitabeleri

Ardahan’da Gezilecek ve Görülecek Yerler Fotoğraf Galerisi


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?