Ana Sayfa » Bolu » Bolu’da Yapılacak Şeyler – Bolu’da Yapmadan Dönmeyeceğiniz Şeyler

Bolu’da Yapılacak Şeyler – Bolu’da Yapmadan Dönmeyeceğiniz Şeyler

Sponsorlu Bağlantılar

Bolu’da Bunları Yapın

Bolu’da gitmeyi düşünüyorsanız ve Bolu’a gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Bolu’da yapmanız gerekenler. Bolu’a gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Bolu’da keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

İşte Bolu’da Yapılacak Şeyler

Yedigöller ve Abant Gölü’nün ayrı bir güzellik kattığı Bolu’da yapılacak çok şey var. Bolu bulunduğu coğrafi konumdan dolayı özellikle hem yaz mevsiminde hemde kış mevsiminde ayrı bir güzelliğe sahip güzide illerimizden birisidir.  Ülkemizin turizm açısından en yüksek potansiyele sahip yerlerinden olan Bolu, Batı Karadeniz’de yer almaktadır. Büyük şehirlere yakınlığı ve kolay ulaşım imkanları ile her mevsim tatilciler tarafından sıkça ziyaret edilir Bolu.

Bolu Abant gölü-11

Bolu, doğal güzellikler açısından ülkemizin en zengin yörelerinden biridir. Doğa harikası Yedigöller bu güzelliklerden biridir. Her mevsim birbirinden eşsiz görüntüler sunan Yedigöller’de iser bahar aylarında ister yaz ya da kış mevisiminde tadına doyulmaz bir gezinti yapabilir, dilerseniz kamp kurabilirsiniz. Doğa fotoğrafları çekebilir, bölgede yer alan göllerde olta balıkçılığı yapabilir, doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilirsiniz.

Bolu Abant gölü-12

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Abant da Bolu’da yer almaktadır. Muhteşem doğası ve kaliteli konaklama tesisleri ile cazibe merkezi olan Abant’ta ister sevdiğinizle romantik bir tatil, ister arkadaşlarınızla eğlenceli bir konaklama gerçekleştirebilirsiniz. Yamaç paraşütü, doğa yürüşüyü, atla gezinti gibi pek çok doğa sporunu yapabileceğiniz Abant Gölü ve çevresine dilerseniz günübirlik geziler de düzenleyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bolu Yedigöller

Kış sporlarının ülkemizdeki en popüler merkezlerinden olan Kartalkaya da Bolu sınırları içinde bulunmaktadır. Bolu şehir merkezine 38 km uzaklıkta yer alan Kartalkaya’da yılın 5 ayı kayak ve kış sporları yapabilir, birbirinden kaliteli otellerde konaklayabilir, doğa ile iç içe eşsiz bir tatil yapabilirsiniz.

Bolu Kartalkaya

Bolu’da yapabileceğiniz bir diğer şey ise mıhteşem güzellikteki yaylaları keşfetmektir. Yemyeşil ormanlarla kaplı, doğa harikası yaklaşık 300 yaylaya sahip olan Bolu’da en mehur yaylalar Aladağ Yaylaları, At Yaylası, Sarıalan Yaylası ve Gerede Yaylaları’dır. Bolu aynı zamanda kaplıca turizmi ile de öne çıkan bir şehirdir. Şifalı yer alti kaynaklarına ve kaplıcalara sahip olan Bolu’da pek çok termal otel vardır. Özellikle Karacasu beldesinde yoğunlşamış olan kaplıcalarda sağlık dolu bir tatil yapabilirsiniz. Mudurnu ve Göynük gibi tarihi ilçeleri gezebilir, buradaki geleneksel Türk ve Osmanlı mimarisine sahip evleri görebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bolu Gece-1

Bolu doğa güzelliklerinin yanı sıra tarihi varlıklara da sahip bir kenttir. Antik dönemlerden kalma eserlerin sergilendiği Bolu Müzesi’ni gezebilir, Asar Kale, Keçi Kalesi kalıntıları, Kiliseli Han, Yukarı Tekke Camisi, Aşağı Tekke Cami Türbesi, Yıldırım Beyazıt Camii gibi tarihi yapıları görebilirsiniz.

Bolu’da Yapmadan Dönmeyin

Abant Gölü, Gölcük, Yedigöller, Sünnet Gölü, Sülük Gölü, Aladağ Göleti, Esentepe, Akkayalar ve Bolu Yaylalarını mutlaka gezin.

Bolu Gölcük

Göynük ve Mudurnu İlçelerindeki Türk Evlerini ile Seben Kaya Evleri’ni görmeden dönerseniz pişman olursunuz.

Kartalkaya’da kayak, Abant’ta yamaç paraşütü, Aladağ-Beşpınarlar’da doğa sporları, Yedigöller’de kamp yapmayı sakın unutmayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bolu Seben Gölü

Ayrıca Bolu Yemeklerini tatmadan ve  Bolu’dan fındık şekeri, Bolu çikolatası, çam balı, kaymak, Bolu tereyağı, çam kolonyası, Bolu patatesi ve saray helvasını almadan sakın dönmeyin.


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?