Ana Sayfa » Denizli » Denizli Gezilecek ve Görülecek Yerler

Denizli Gezilecek ve Görülecek Yerler

Sponsorlu Bağlantılar

Denizli’de Nereleri Gezmelisiniz?

Denizli’ye gidip gezilecek yerleri gezmeden dönerseniz yazık edersiniz. Oldukça fazla gezilecek ve görülecek yere sahip olan Denizli iline gidenler şimdiden listesini hazırlamalılar. Gitmeden önce nereleri gezip nereleri göreceğinin listesini yaparak Denizli’ye gidince rahat eder.

Denizli Gezilecek Yerler ve Görülecek Yerler

Denizli Pamukkale Travertenleri

Adından da anlaşılacağı gibi Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı olan bu travertenleri dünya çapında ziyaretçileri olan önemli turizm noktalarından birisidir. İnanılmaz bir güzelliğe sahip bu travertenler, hem Denizli’nin hemde ülkemizin simgesi haline gelmiştir. Pamukkale Travertenleri, Unesco Dünya Miras listesine alınmıştır. Denizli’ye giderseniz asla buraya uğramadan dönmeyin.

Denizli Bayramyeri Meydanı

Bu meydan ilin en kalabalık bölgelerinden birisi. Çevresinde bir çok mağaza, cafe, restoran gibi dükkanlar var ama oturabileceğiniz banklarda bulunmakta. Meydanda bir de Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin heykeli var. Müftü Ahmet Hulusi Efendi, Kurtuluş Savaşında meşaleyi yakan kişidir.

Sponsorlu Bağlantılar

Denizli Ufo Müzesi

2002 yılında İstanbul’da açılan Ufo Müzesi, 2005 yılında buraya taşınmıştır. İl merkezindeki bu müze dünyadaki 4. Uluslararası Ufo Müzesidir. Diğer ufo müzeleri ise Japonya, ABD ve İngiltere’dedir. Diğer yandan Avrupa, Ortadoğu ve Balkanların ise ilk Uluslararası Ufo Müzesidir. Müzede adından da anlaşılacağı gibi UFO’lar ile ilgili tarihi olaylar anlatılmaktadır.

Denizli Honaz Dağı Milli Parkı

Honaz ilçesindeki bu milli park, bitki örtüsü bakımından zengin olup Ege’nin en yüksek noktasıdır. Bu özelliklerinden dolayı özellikle botanikçiler sık sık ziyaret etmekteler. Bu parkta 1.000’e yakın bitki türü bulunmaktadır. Aynı zamanda tilki ve yaban domuzu gibi yabani hayvanlarda var. Doğa ile iç içe olmak istiyorsanız buraya mutlaka uğrayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Denizli İncilipınar Parkı

Belediye tarafından yapılan çalışmalardan sonra yöre halkına kazandırılan bu park, 174.000 metrekarelik alana sahiptir. Park içinde 1 adet büyük gölet, 3 adet küçük gölet, koşu parkuru, dinlenme yeri, çocuklar için oyun yerleri mevcuttur. Denizli’nin neredeyse en çok tercih edilen dinlenme mekanlarından.

Denizli Tripolis Antik Kenti

Önemli bir tarihe sahip bu antik kentin Lidyalılar döneminde kurulduğu tahmin edilmektedir ama bu döneme ait her hangi bir kalıntı da yoktur. Bu bölgede göreceğiniz tarihi yapılar hamam, şehir binası, kale, surlar ve bir takım kalıntılardır. Tarihindeki bir çok deprem ve savaşlara rağmen halen varlığını korumaktadır.

Denizli Tabea Antik Kenti

Sürekli olarak kazı çalışmalarının yapıldığı bir yer olan bu antik kent, Kale ilçesinde bulunmaktadır. Bu bölge Hellenistik dönemden sonra sürekli olarak yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Hatta Antik dönemde kendi adına altından sikkeler dahi yaptırılmıştır.

Denizli Karahayıt Kaplıcaları

Burası aslında Pamukkale ilçesinde bulunan termak kaplıcaların bir devamıdır. Zaten sudaki bileşenler Pamukkale’nin kaplıcalarının içeriğiyle benzer. Suyun sıcaklığı 420 santigrat derece ile 560 santigrat derece arasında değişmektedir. sindirim sistemi, mide, bağırsak, karaciğer, safra yolları gibi bir çok rahatsızlığa iyi geldiği belirtilmektedir. Üstelik içme suyu olarak da kullanılmaktadır. Bu suyun kaynağının ne kadar mucizevi olduğu Ege Üniversite tarafından tescillenmiştir. Denizli gezisinin olmazsa olmaz yerlerindendir.

Denizli Ağlayan Kaya Şelalesi

Diğer adı Sakızcılar Şelalesi olan bu şelaleye ulaşım kolaydır. İnsanı büyüleyen bir manzaraya sahip bu şelalede şehrin gürültüsünden kaçıp dinlenebilirsiniz. Şelalenin suları 30 metre yükseklikten akmaktadır ve dolayısıyla harika bir manzara ortaya çıkmaktadır.

Denizli Güney Şelalesi

İl merkezine 70 km mesafedeki bu şelale, adından da anlaşılacağı gibi Güney ilçesinde bulunmaktadır. İnsanı büyüleyen bir manzaraya sahip bu şelale aynı zamanda bir SİT alanıdır. Şelalenin suları 20 metre yükseklikten akmaktadır. Şelale, turistlerin önemli uğrak yerlerinden birisi.

Denizli Hierapolis Antik Kenti

Bu antik kent hakkında bilgiler oldukça azdır. Ama bazı tahminler var. Bu tahminlere göre bu antik kent M.Ö. 2. yüzyılda Bergama kralı II. Eumenes tarafından kurulmuştur. Adını ise Amazonlar kraliçesi Hiera’dan almıştır. Hiera ise Bergama uygarlığının kurucusu olan Telephos’un karısıdır. Burası Unesco Dünya Miras listesinde yer almaktadır. Denizli’nin simgelerinden birisi diyebiliriz.

Denizli’de Gezilip Görülecek Diğer Yerler

  • Denizli Tekkeköy Kaplıcası

  • Denizli Acıpayam Yazır Camii

  • Denizli Servergazi Türbesi

  • Denizli St. Philippe Martyrion Kilisesi

  • Denizli Akhan Kervansarayı

  • Denizli Keloğlan Mağarası

  • Denizli Yeşildere Şelalesi

  • Denizli Kaklık Mağarası

Sponsorlu Bağlantılar
  • Denizli Laodikya Antik Kenti

  • Denizli Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi

  • Denizli Çizmeli Kaplıcaları
  • Denizli Colossae Antik Kenti
  • Denizli Sarayköy Kaplıcaları

Denizli’de Gezilecek ve Görülecek Yerler Fotoğraf Galerisi


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?