Ana Sayfa » Editörün Önerileri » Erzurum’da Yapılacak Şeyler ve Erzurum’da Yapmadan Dönmeyeceğiniz Şeyler

Erzurum’da Yapılacak Şeyler ve Erzurum’da Yapmadan Dönmeyeceğiniz Şeyler

Sponsorlu Bağlantılar

Erzurum’da Bunları Yapın

Erzurum’a gitmeyi düşünüyorsanız ve Erzurum’a gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Erzurum’da yapmanız gerekenler. Erzurum’a gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Erzurum’da keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat. Erzurum denince akla ilk gelen şeyler oltu taşı, Tortum Şelalesi, Palandöken Kayak Merkezi ve cağ kebabıdır. Bunların yanı sıra Erzurum’un tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Erzurum’a ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Erzurum’da Yapılacak Şeyler

Erzurum’da birçok tarihi yer ve Erzurum’a özgü birçok yöresel lezzetler bulunmakta. Erzurum’a gidince gezmeniz gereken tarihi yerlerden bazıları Yakutiye Medresesi, Erzurum Kalesi, Üç Kümbetler, Narman Peribacaları, Erzurum Ulu Camii ve Öşvank Kilisesidir. Bu tarihi yerleri gezmeyi de yapılacaklar listenize eklemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca yapılacaklar listenize tatmanız gereken yöresel lezzetleri de ekleyin. Bu yöresel lezzetlerden bazıları başta cağ kebabı olmak şartıyla ayran çorbası, kadayıf dolması, yumurta pilavı, ekşili dolma ve kesme çorbasıdır.

Erzurum Hediyelik Eşya ve Aksesuarları

Oltu Taşlı Tespih

Oltu Taşlı Tespih

Erzurum’da satın alacağınız ve Erzurum’un birçok dükkanında görebileceğiniz oltu taşı, Erzurum’un simgelerindendir. Kendiniz ve sevdikleriniz için en azından bir anı olarak bir oltu taşı ile ilgili her hangi bir aksesuar almanızı tavsiye ederiz. Oltu taşından başka tespih, toka, bilezik gibi yine Erzurum’a özgü birçok aksesuarlarda mevcut. Bunlar ve bunlar gibi birçok hediyelik eşya ve aksesuarları satın alabilirsiniz.

Erzurum Rafting Yapma

İspir Rafting

İspir Rafting

Erzurum’da rafting yapabileceğiniz en uygun yer Erzurum’un İspir ilçesidir. İlçeden geçen Çoruh Nehrinde yapılan raftingler oldukça heywcanlı ve adrenalini yüksek geçmekte. Bu alanda Çoruh Nehri, Erzurum’a turizm açısından önemli katkıda bulunmuşştur.

Sponsorlu Bağlantılar

Erzurum Tortum Şelalesi

Tortum Şelalesi

Tortum Şelalesi

Erzurum’un doğal güzelliklerinden birisi olan bu şelaleyi yapacaklarınız listenize mutlaka ekleyin. Erzurum’un yanı sıra Türkiye’ninde önemli şelalelerinden olan Torum Şelalesi, tam anlamıyla huzur veren doğanın tam ortası. Tortum Çayı üzerinde olan bu şelalenin yüksekliği tam 50 metre. Tortum Şelalesinin genişliği ise 20 metredir.

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi

Palandöken Kayak Merkezi

Palandöken Kayak Merkezi

Erzurum denince akla ilk gelen şeylerden olan Palandöken Kayak Merkezi şehrin simgelerindendir. Kış turizmi açısından hem şehrin hemde ülkemizin en önemli noktalarındandır. 3125 metre yüksekliğe sahip Palandöken Dağının eteklerinde bulunan bu kayak merkezine yerli ve yabancı bir çok insan gelmekte. Eğer Erzurum’a kış mevsiminde gidecekseniz Palandöken Kayak Merkezinde kayak yapmayı da yapılacaklar listesine ekleyin.

Sponsorlu Bağlantılar

Erzurum Cağ Kebabı

Cağ Kebabı

Cağ Kebabı

Erzurum’un bir diğer simgesi olan cağ kebabı sadece Erzurum’un değil ülkemizinde en lezzetli yemeklerinden. Türkiye’nin birçok şehrinde cağ kebabı yapılmakta. Ama cağ kebabını anavatanı olan Erzurum’da mutlaka yiyin.

Erzurum’a Gidince Yapmadan Dönmeyin

* Palandöken Kayak Merkezinde kayak yapmadan,

Palandöken Kayak Merkezi

Palandöken Kayak Merkezi

* İspir’de rafting yapmadan,

İspir Rafting

İspir Rafting

* Çift minerali Medreseyi, Yakutiye Medresesini ve Erzurum Müzelerini gezmeden,

Çifte Minareli Medrese

Çifte Minareli Medrese

* Tortum Şelalesine görmeden,

Tortum Şelalesi

Tortum Şelalesi

* Cağ kebabı, ayran çorbası, kadayıf dolması yemeden

Sponsorlu Bağlantılar
Kadayıf Dolması

Kadayıf Dolması

sakın dönmeyin…

Erzurum Yapılacak Şeyler ve Yapmadan Dönmeyin Foto Galeri


Benzer Yazılar

Yorum (1)

  1. nafi yıldırım dedi ki:

    Erzurumda bunları yaptım artı ispir fasülyesi ve civil peyniri bir de lavaş ekmeği,kongre binası harika bu vatanın temel taşı Erzurum dadaşı.ha ben yozgatlıyım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?