Ana Sayfa » Samsun » Samsun’da Yapılacak Şeyler ve Samsun’da Yapmadan Dönmeyeceğiniz Şeyler

Samsun’da Yapılacak Şeyler ve Samsun’da Yapmadan Dönmeyeceğiniz Şeyler

Sponsorlu Bağlantılar

Samsun’da Bunları Yapın

Samsun’a gitmeyi düşünüyorsanız ve Samsun’a gidince ne yapacağım diye merak ediyorsanız işte Samsun’da yapmanız gerekenler. Samsun’a gidip de yapmadan dönmemeniz gereken şeyleri aşağıda sıraladık. Samsun’da keşke bunu da yapsaydım, keşke şuraya da gitseydim demek istemiyorsanız işe size fırsat.

Samsun Denince Akla Gelenler

Samsun denince akla ilk gelen şeyler hiç şüphesiz Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi olan 19 Mayıs 1919 tarihidir. Ayrıca Kızılırmak ve Yeşilırmak deltaları, Bandırma vapuru, Samsun simidi, Samsun (Bafra) pidesi, tirit, gebi kirazı, Bafra karpuzu, İstiklal caddesi, sülün kuşu da Samsun denince akla gelen diğer şeyler. Bunların yanı sıra Samsun’un tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve antik kentleri de Samsun’a ayrı bir güzellik katmakta ve önem kazandırmaktadır.

İşte Samsun’da  Yapılacak Şeyler

Samsun Dağcılık Sporu

Dağcılık

Dağcılık

Son yıllardaki popüler sporlardan birisi olan dağcılık, Samsun’a gidenler için farklı bir eğlence kaynağı olabilir. Ama şunu unutmayın, dağcılık dayanıklılık ve sabır isteyen bir spordur. Yapabilirliğinizi gözden geçirin. Samsun’da dağcılık için birçok parkur var. Bunlar Samsun’un Bafra ilçesindeki Nebiyan Dağı, Samsun’un Ladik ilçesine bağlı Akdağ ve Kocadağ dağlarıdır. Zirvelerde olmak farklı bir duygudur.

Samsun Oto Tırmanma

Oto Tırmanma

Oto Tırmanma

Farklı bir aktiviteyi yine Samsun’da görmekteyiz. Adrenalin dolu zamanlar geçirmek isteryenlerin tercih ettiği oto tırmanma aktivitesini yapabileceğiniz yerler Bafra ilçesinde bulunan Nebiyan Dağı ve Ladik ilçesinde bulunan Akdağ, Asarcık yoludur.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsun Yamaç Paraşütü

Yamaç Paraşütü

Yamaç Paraşütü

Samsun, Karadeniz’de yamaç paraşütü yapabileceğiniz en uygun illerden birisidir. Karadeniz’in ve Samsun’un bütün güzelliklerini kuş bakışı görebileceğiniz yamaç paraşütünde aynı zamanda gökyüzünde olmanın ayrı bir mutluluğunu da yaşayacaksınız. Bulutlar arasında olmanın nasıl bir duygu olduğunu merak ediyorsanız Bafra / Kolay, Kocadağ ve Ladik / Akdağ en elverişli parkurlarından istediğinize gidip bu keyfi yaşayın.

Samsun Teleferik Turları

Teleferik Turları

Teleferik Turları

Gerek yerli ziyaretçiler olsun gerekse yabancı ziyaretçiler olsun en çok sevilen aktivitelerden birisi olan teleferik gezisinde harika manzaralar göreceksiniz. Samsun’da bulunan bu teleferik Batı Park ile Baruthane Tümülüsleri arasında kurulmuştur. 323 metre uzunluğundaki teleferikte geniş bir alanı görme imkanınız var. Bu alan içinde Samsun’un bir bölümü, bazı tarihi yapılar ve Karadeniz’i görebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsun Su Altı Dalışları

Su Altı Dalışları

Su Altı Dalışları

Ülkemizde belli şehirlerde yapılan su altı dalışlarını Samsun’da da görme imkanınız var. Hırçın Karadeniz’in altındaki büyülü dünyayı keşfetmek için bulunmaz bir fırsat. Su altı dalışları yapabileceğiniz yerler Bafra, Derbent, Derbent Barajı ve Atakum’dur.

Samsun Festivaller

Festivaller

Festivaller

İlkbahar ile başlayan ve yaz mevsiminde de devam ede festivaller Samsun’a ayrı bir heyecan katmaktadır. Bu zamanlarda Samsun’un bütün sokakları horon ve kemençe sesleri ile dolar. Özellikle Samsun’da yapılan yayla şenliklerine katılmanızı tavsiye ederiz.

Samsun Doğa Yürüyüşü

Doğa Yürüyüşü

Doğa Yürüyüşü

Samsun’un yemyeşil coğrafyasını ve temiz havasını yakından tanımak ve bu anları yaşamak için doğa yürüyüşlerine çıkmalısınız. Doğa yürüyüşleri için ise Samsun’un eşsiz güzelliklere sahip yaylaları idealdir. Ladik yaylaları, Vezirköprü Dağı yaylaları, Kunduz yaylaları ilk tercihleriniz olsun.

Samsun’a Gidince Yapmadan Dönmeyin

*** Samsun müzelerini gezmeden,

Samsun Müzesi

Samsun Müzesi

*** Onur Anıtını ve Amisos Hazinelerini görmeden,

Amisos Hazineleri

Amisos Hazineleri

*** Ladik ilçesinde bulunan Hamamayağı Kaplıcalarının şifalı sularına girmeden,

Hamamayağı Kaplıcaları

Hamamayağı Kaplıcaları

*** Kurupelit bölgesinde Samsun yöresel lezzetlerinin tadına bakmadan,

Samsun pidesi

Samsun pidesi

*** Ladik gölünden tutulmuş tahta balığı ile turna balığının tadına bakmadan

Sponsorlu Bağlantılar
Ladik Gölü Balıkları

Ladik Gölü Balıkları

sakın dönmeyin…

Samsun Yapılacak Şeyler ve Yapmadan Dönmeyin Foto Galeri


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?