Ana Sayfa » Van » Van Gezilecek Yerler – Atatürk Kültür Parkı

Van Gezilecek Yerler – Atatürk Kültür Parkı

Sponsorlu Bağlantılar

Van Gezilecek Yerler – Atatürk Kültür Parkı

Ülkemizin nadide şehirlerinden birisi olan Van ilimizde eğlenceli zamanlar yaşayabileceğiniz birçok mekan var. Bunlardan birisi de Atatürk Kültür Parkı’dır. Van’da gerek ailece gerek arkadaşlarınız ile gerekse yalnız başınıza gidebileceğiniz yerlerden birisi olan Atatürk Kültür Parkı’na gitmek için Van şehir merkezinde iken Melen caddesine girin. Melen caddesinin sonu sizi bu parka götürecektir.

Park içinde çok sayıda kapsamlı çocuk oyun alanları var. Ayrıca büyük fıskiyelerin olduğu alanlarda parka ayrı bir güzellik katmış. Parkın içinde çok sayıda ağaç var. Dolayısıyla hava ne kadar sıcak olursa olsun gölgeden dolayı sıcaklık sizi etkilemiyor.

Van Gezilecek Yerler - Ataturk Kultur Parki-1

Mangal, Semaver, Çocuk Parkları v.b.

Atatürk Kültür Parkı’nda hem mangal yapabilir hemde yanınızda getirdiğiniz yiyecek ve içecekleri yiyip içebilirsiniz. Zaten mangal yapanların sayısı oldukça fazla. Diğer yandan semaver getirip semaver çayı yapanlarda yine epey fazla. Park, düz arazi olduğu için sürekli tatlı bir rüzgar var.

Van Gezilecek Yerler - Ataturk Kultur Parki-1

Sponsorlu Bağlantılar

Parkın bir diğer özelliği ise Van Kalesi’nin hemen yanı başında  olmasıdır. Kalenin küçük bir bölümünü görme imkânınız var. Ama kalenin tamamı için yola Van Kale’sinin giriş kapısına gitmelisiniz. Park içinde çok sayıda çeşme de var. Böylece hem içmek için hemde bir şeyleri  yıkamak için büyük bir imkan. Çeşmenin yanı sıra tuvalet (WC) yeri de var. Bu parkı genellikle ailelerin tercih ettiklerini söylemek gerekir.

Van Gezilecek Yerler - Ataturk Kultur Parki-1

Sonuç olarak Van’da hem dinlenebileceğiniz hemde güzel bir zaman geçirebileceğiniz güzel bir yer.

Van Gezilecek Yerler – Atatürk Kültür Parkı Galeri


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?