Ana Sayfa » Van » Yazın Van’da Gezilecek Yerler?

Yazın Van’da Gezilecek Yerler?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğu Anadolunun Göz Bebeği

Doğu Anadolu Bölgesinde güzide şehirlerimizden Van, son derece güzel ve gezilmesi gereken bir ilimiz. Van, kendine özgü bir çok güzelliğe sahip. Eğer yaz mevsiminde Van şehrine giderseniz “Van’da yapılacak ne var ki?” demeyin. Ya da Doğu Anadolu Bölgesine giderseniz Van’a gidip mutlaka gezin. Pişman olmazsınız.

Yazın Van’da Nereler Gezilir?

Van Kedisi Evi (YüzüncüYıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma Merkezi)

Van’da gezilecek yerlerden birisi 100. Yıl Üniversitesi içinde bulunan Van Kedisi Evidir. Binanın önünde kocaman bir Van Kedisi Heykeli var. Tam adı YüzüncüYıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürlüğü olan Van Kedisi Evinde hem dışarıdaki bahçeyi gezebilirsiniz hemde içerideki kedilerin olduğu bölümü gezebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Binanın hem sağında hemde solunda kedi bahçeleri var ve erkek Van Kedisi ile dişi Van Kedisi bahçeleri ayrı. Binadan içeri girdiğiniz zaman öncelikle kişi başı 1.5 TL ücret alıyorlar sizden. Binanın girişinde ise Van kedileri ile ilgili süs eşyaları satılmakta. Çok ilginç ve güzel süs eşyaları var ama biraz pahalı geldi.

Binanın içine girdiğiniz zaman kedilerin bulunduğu kafesli bir alan var. İsterseniz buraya girip kedileri sevebilir ve binada bulunan kedi yemleri ile besleyebilirsiniz. Burada göreceğiniz Van Kedilerinin güzelliği oldukça etkileyici.

Sponsorlu Bağlantılar

Van Gölü

Bir göl bir şehre bu kadar mı güzellik katar!!! Van Gölü gerçekten büyüleyici. Şehre ayrı bir güzellik katmış. Şehirde yaşayanların ise nefes alacakları bir mekan olmuş. Gölün çevresi gerçekten güzel değerlendirilmiş. Ama daha da değerlendirilebilir.

Göl çevresinde görde yüzebileceğiniz sahiller mevcut. Ayrıca kahvaltı yapma, yemek yeme yerleri de bulunmakta. Ayrıca Yüzüncü Yıl Üniversitesi içinde göl çevresinde oturma yerleri ve yine göle girmek sahil mevcut. Ayrıca İskele Caddesinin sonunda Van Gölü için botlara binme etkinliği de yapılmakta.

Yaşar Kemal Parkı

Yaşar Kemal Parkı gibi Van’da bir çok park var. Hepsi de oldukça büyük ve oyun alanı olarak geniş kapasiteli. Ama bu parkın yanında Van Gölüne botlarla girme şansınız var. Yani kayık gibi botlara binip geziyorsunuz. Eğlenceli bir etkinlik.

Akdamar Adası ve Akdamar Kilisesi

Van’da gezilebilecek yerlerden birisi de Akdamar Adası. Buraya Gevaş’dan Vapurlar kalkmakta. Van’dan Edremit’i geçip Gevaş’a geldiğiniz zaman yol üzerinde zaten görüyorsunuz.

Van merkez ile arası ortalama 1 saat. Yalnız ücret konusu bir sorun oluyor. Vapura binmek 15 TL, adada vapurdan indiğiniz zaman ise 10 TL’de adayı gezmek için veriyorsunuz. Adada Akdamar Kilisesi bulunmakta.

Kilise üzerinde bir çok figürler var ve kilise içinde yine figürler ve heykeller var. Burada adanın en üst bölgesine çıkıpseyir tepesinden gölü izlemenizi öneririm.

Van Kalesi

Şehirdeki bu kale çok güzel değerlendirilmiş. Kaleye çıkmak çocuklarla biraz çok zor. Ama gençler için kaleye çıkmak keyifli. Kalenin dibinde ise çok güzel bir tesis yapılmış. Ayrıca kale dibinde halen kazılar devam etmekte.

Sponsorlu Bağlantılar

Diğer Yerler

Van merkezde gezilecek çok güzel yerler var. Kocaman bir alışveriş merkezi var. Bu AVM, ülkemizdeki diğer büyük şehirleri aratmayacak türden. Ayrıca yol üstünde gerek göl sahilinde gerekse şehir içinde yemek yeme, kahvaltı yapma, eğlence gibi etkinlikler yapabilirsiniz. Bir diğer yer ise Muradiye Şelaleleri. Buraya da mutlaka gitmenizi öneririm.

Van Gezi Rehberi Fotoğraf Galerisi


Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Neyi İle Meşhur?